Baile cu apa sarata, un motiv foarte bun sa vizitati Telega

De ceva vreme ne-am obisnuit sa folosim o multime de medicamente cu baza chimica atunci cand apar dureri, probleme dermatologice sau afectiuni respiratorii. Pana la medicamente si tratamente complicate pentru dureri obisnuite provocate de un reumatism sau afectiuni dermatologice, disconfort cauzat de afectiuni respiratorii, avem la dispozitie unul dintre cele mai vechi si mai eficiente remedii naturiste pentru probleme de sanatate: apa sarata.

Apa bogata in clorura de sodiu sau in sare, mai simplu spus, a fost la mare cautare in toate epocile din trecut, dar este in centrul atentiei cunoscatorilor si in prezent. O scufundare in apa pentru cateva zeci de minute poate rezolva multe afectiuni si efecte ale acestora, mult mai usor si mult mai simplu decat in cazul administrarii de medicamente pe o durata mai mare de timp.

Ce fel de afectiuni poate trata apa sarata? De exemplu, daca suferim de reumatism degenerativ sau de reumatism inflamator, in toate formelor lor, o cura de scufundari in apa sarata ne va ajuta foarte mult sa scapam de durerile neplacute si de inflamatiile aparute. Apa sarata amelioreaza efectele scoliozei sau ale cifozei, poate produce o imbunatatire a simptomatologiei afectiunilor dermatologice, de la eczeme la prurit sau dermatite. Aerosolii devin foarte utili atunci cand avem de multa vreme afectiuni respiratorii diverse, bolile ginecologice, afectiunile posttraumatice sau bolile cardiovasculare pot fi si ele pe lista de afectiuni asupra carora apa sarata chiar are un efect bun.

Pentru cei care au probleme cu somnul, baile in apa sarata pot fi de folos in eliminarea tensiunii musculare, organismul se relaxeaza si reusim sa adormim rapid. Tot apa sarata e excelenta pentru piele, o lasa mai matasoasa, mai tanara, isi recapata aspectul placut. Nivelul de hidratare e echilibrat, se elimina toate impuritatile de la suprafata pielii, pielea uscata sau plina de acnee va reusi sa sa isi revina mai repede.

Baile cu apa sarata vor regla nivelul zaharului din circuitul sanguin, sistemul nervos nu va mai fi asa de iritat, sistemul limfatic este reglat si el, iar radicalii liberi nu mai pot face atat de mult rau organismului. Se imbunatatesc flexibilitatea si mobilitatea musculara, imunitatea e intarita, expunerea la minerale ne ajuta foarte mult sa rezistam la atacul unor bacterii sau al virusurilor.

La noi in tara, poate mai mult ca oriunde, baile cu apa sarata au o traditie veche, de milenii. Stau marturiile vestigiile termelor romane, dar si resursele balneare bogate si diverse, care reprezinta o treime din cele totale din Europa. Apele sarate raman printre cele mai cautate tipuri de tratamente pentru o varietate impresionanta de boli si afectiuni.

In loc sa cheltuim destul de mult pe o vacanta in strainatate, unde oboseala isi va spune cuvantul si stresul pus pe organism va fi urias, mai bine alegem sa ne petrecem concediul in tara, la Baile Sarate Telega-Complex Soimul. Poate nu va suna cunoscut Telega, dar baile Telega au fost frecventate mai mereu de turisti aflati in cautarea unor remedii rapide pentru dureri sau probleme de sanatate diverse. Telega are lacuri sarate formate in locul ocnelor vechi, in permanente izvoare importante le alimenteaza, de acolo s-a tot extras sare vreme de 300 de ani. Lacurile perfecte pentru balneoterapie sunt de gasit si in cadrul complexului Soimul. Complexul se afla la 5 km de Campina si 100 de km de Bucuresti, cadrul natural e unic, perfect pentru relaxare. Odata ajunsi in Telega bai cu apa sarata se pot face in cadrul complexului, care isi intampina clientii cu un restaurant cu meniu a la carte, un bar si parcare proprie pentru masini, dar si camere ideale pentru relaxare si odihna.

Ecosistemul de aici e vechi de aproape 500 de ani, lacurile sunt bine intretinute si au apa sarata cu proprietati excelente, temperatura apei e in jur de 30 de grade Celsius, iar mineralele continute sunt la cote maxime mereu.

Cu traditie de peste 140 de ani Baile Sarate Telega sunt printre primele din Europa, valoarea lor terapeutica este una recunoscuta in special pentru patologia reumatismala. Lacurile au si namol mineral slab sufluros.

Complexul Soimul are camere de 2 sau 3 persoane cu televizor, dus chiuveta, cu variatiuni in functie de tipul de camera cerut, se ofera cazare si masa. Puteti sa va cazati si la Butoaie, accesul la salina pentru salinoterapie este garantat permanent, la fel si masajul, partial sau integral, accesul la zona de namol, si la bazinul sarat. Pensionarii isi pot face si abonamente. Din cele sase pachete turistice puse la dispozitie veti gasi cu siguranta unul care sa vi se potriveasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.