Ce ai de facut dupa ce ai luat masina din atelierul de detailing ca sa nu revii prea des acolo?

In teorie e bine sa faci un detailing complet al masinii o data la 12 luni sau chiar la 24 de luni, poate la 36 de luni, daca ai grija asa cum trebuie sa interiorul si de exteriorul autoturismului tau. Asa stii ca ai masina protejata, perfect intretinuta si te poti bucura de o experienta de condus cum nu se poate mai buna si mai confortabila.

Desi in urma unui detailing auto sector 2 vei avea o masina curatata, igienizata, cu luciu perfect, cu toate suprafetele protejate este bine sa stii ca rezultatele unui detailing nu sunt definitive. Asta inseamna ca daca nu ai grija de masina si o folosesti fara sa tii cont deloc de tot ce ai reusit sa obtii in urma unui detailing vei ajunge mult mai des decat ar trebui la atelier pentru inca un detailing.

Ce ai de facut dupa ce ai plecat cu masina de la detailing auto sector 2 si arata impecabil exterior si interior? Lucrurile stau foarte simplu. In prima faza vei avea grija de interior. Vei sterge praful si vei curata, aspira cat poti de des tapiteria, zonele mai greu accesibile, vei evita sa versi bauturi, mancare prin masina si sa le lasi acolo, poate dispar singure eventual.

Vei curata cu mare grija toate suprafetele cu substante speciale, spray sau solutii de pulverizat, dar doar cele recomandate de producatorii masinii. In plus, vei avea grija cu aerul conditionat din masina, vei curata si aspira cat se poate acea zona, vei schimba filtrul de habitaclu cat de des poti daca vezi ca ai probleme cu el. Garniturile, chederele, usile, balamelele le vei unge si le vei verifica, vei avea grija si de scaunele din piele, sa nu le patezi, sa nu deteriorezi pielea. Se mai pot aplica din cand in cand solutii speciale pe care ti le va recomanda personalul din atelierul de detailing.

La exterior vei evita sa speli masina in garaj, in fata blocului, vei merge destul de rar la spalatorie si curatatorie auto si vei avea grija ce fel de operatiuni se efectueaza si ce substante sunt utilizate. Daca reapar zgarieturi sau apar altele noi e bine sa te adresezi echipelor din atelierele de detailing pentru polishare si aplicare protectie speciala, poti sa soliciti doar aceste servicii sau pachete de servicii adaptate nevoilor tale, nu e nevoie sa iei neaparat pachetele complete.

Alt lucru important dupa ce ai luat masina de la atelierul de detailing profesionist: fa-ti timp sa inspectezi din cand in cand masina si sa constati ce s-a mai intamplat la interior si exterior. Igienizeaza si curata suprafete si orice fel de elemente care ar putea sa se deterioreze in timp, evita patarea si mirosurile neplacute la interior si curata imediat orice fel de pete care apar doar cu substante speciale. Daca vezi ca ai deja prea multe lucruri pe care trebuie sa le rezolvi e bine sa mergi la atelier si sa soliciti o programare pentru detailing complet.

Este bine de stiut si faptul ca mai multe programari la atelierul de detailing nu vor dauna masinii si curatarea si igienizarea cu diverse substante nu vor afecta sub nicio forma suprafetele intrucat toate solutiile si metodele utilizate sunt sigure pentru toate tipurile de masini. 

Ar fi recomandat sa ajungeti la detailing macar o data la un an in functie de modul de ingrijire si de utilizare a masinii daca nu vreti sa aveti nevoie de pachete mult mai mari de servicii la o prezentare la perioade prea mari de timp. Asadar, acestea sunt cele mai importante lucruri si actiuni pe care le ai de facut daca nu vrei sa ajungi sa mergi prea des la atelierul de detailing pentru operatiuni complexe. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.