Ai o afacere noua pornita dupa o alta afacere care a esuat. Cum finantezi noua afacere?

Gasirea unei finantari cand ai o afacere noua dupa una esuata este mult mai dificila...

In momentul in care ai avut o afacere care a esuat iti va fi greu sa te gandesti la o alta in viitorul apropiat. Cu toate astea e nevoie de o afacere noua, cu o idee noua, mult mai buna decat cea precedenta, daca singura ta sursa de venit era afacerea pe care nu ai reusit sa o tii pe linia de plutire.

Gasesti o idee geniala de afacere care va merge, ai si un plan de afaceri bine pus la punct. Mai ai nevoie de finantare. Stii deja cum sa finantezi o afacere de la primul business care a esuat. Stii si ce greseli ai facut si ce vei face pentru o finantare cat mai bine adaptata nevoilor tale. Cum gasesti cele mai bune surse de finantare si care sunt acestea?

Sa gasesti din nou finantare pentru noua ta afacere poate fi simplu sau foarte greu, depinde doar de tine. Poate fi simplu daca ai deja surse de finantare testate din trecut si stii pe ce te bazezi, ai deja parteneri, investitori care ar dori sa te ajute. Poate fi foarte greu daca toate surse de finantare din trecut nu te-au ajutat si nu ti-au oferit o stabilitate dorita pentru afacerea ta. Cum le gasesti pe cele potrivite pentru afacerea pe care o vei lansa?

Compari sursele de finantare, vezi care se potriveste afacerii tale, discuti cu experti si oameni care au afaceri si vezi ce sfaturi primesti. De abia cand intelegi ce avantaje si dezavantaje au sursele de finantare la care ai putea sa ai acces iei o decizie. Ce surse de finantare ai putea accesa cu o afacere noua pe masa?

Finantare din resurse proprii. Mai putin de jumatate din afacerile noi folosesc finantarile din surse externe. Cele mai multe continua sa se bazeze pe resurse financiare proprii. Finantarea din surse proprii este mult mai sigura si mai simplu de facut, presupune existenta unui capital sau a unor conturi de economii, unor bani pe care te poti baza oricand si care ii poti investi in afacerea pe care o pornesti dupa un esec anterior. Foarte bine poti lua ceea ce ti-a ramas de la vechea afacere si poti investi banii in afacerea noua in care ai mai mare incredere.

Parteneriate. O sursa buna de finantare cand ai o afacere noua, daca nu vrei sa risti nimic pentru inceput, e parteneriatul. Gasesti unul sau doi parteneri care au aceeasi viziune asupra afacerii, care vor sa colaboreze cu tine, care pot aduce si capital, resurse materiale, financiare pentru a ajuta afacerea. Atentie sa fiti toti pe aceeasi lungime de unda si sa fie posibila comunicarea permanenta. Altfel afacerea va fi sortita esecului inca de la inceput.

Parteneriatele strategice ca surse de finantare pentru afacerile noi devin si mai importante cand iti doresti mai multa stabilitate si ai si idei care se dovedesc a fi foarte bune pe termen lung si anunta o afacere care va merge bine indiferent de vremuri.

Prieteni si familie. O sursa de finantare la care putini se gandesc este familia, grupul de prieteni. Daca nu ai o afacere mare pe care vrei sa o pornesti si nu ai nevoie de sume foarte mari de bani te poti imprumuta de la rude, prieteni ca sa ai un inceput bun al afacerii. La un moment dat poti sa iei si parteneri de afaceri dintre membrii familiei, daca vrei si isi doresc si ei sa se implice. Si asa toata lumea e castigata si tu esti multumit ca ai deja un capital si niste resurse financiare ce iti permit sa iti dezvolti afacerea pas cu pas.

Crowdfunding. Daca l-ai incercat deja la prima afacere si a mers pana la un punct sau nu a mers deloc poti sa il folosesti ca sursa de finantare pentru noua ta afacere. E simplu sa strangi bani prin crowdfunding pentru afacerea ta viitoare. Iti fac cont pe platformele dedicate, vorbesti despre proiectul tau si stabilesti o tinta, o suma de bani pe care vrei sa o strangi. Cei care cred in proiectul tau iti vor da sume mai mari sau mai mici, in functie de contributia setata si vei avea banii necesari pentru noua ta afacere mai repede decat iti inchipui.

Bani de la stat sau bani europeni. Daca vei avea o afacere intr-un domeniu unde poti accesa bani europeni si bani de la stat ca ajutor ca sa iti dezvolti afacerea poti profita de banii pe care ii poti lua fara sa fii nevoit sa ii dai inapoi. E adevarat ca trebuie sa ai proiect foarte bine pus la punct, sa depui un dosar, sa ti se aprobe finantarea, sa astepti cam mult timp dupa aprobari si evaluari. Dar daca ai o afacere care se incadreaza in criteriile pe care le cauta statul sau U.E. atunci banii vor fi ai tai si vei putea sa iti sustii afacerea la inceput.

Creditare. E poate cea mai riscanta sursa de finantare in aceasta perioada. Desi poti lua credite de la banci sau diverse institutii financiare este indicat sa te gandesti de doua ori inainte sa semnezi actele. Dobanzile pot creste foarte mult de la un an la altul, aprobarile nu vor mai veni asa de repede, sunt multe criterii de indeplinit ca sa ajungi sa iei un credit pentru afacerea ta. Plus ca la o creditare iti asumi niste riscuri pe care nu le ai daca folosesti alte surse de finantare mai simple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.