Cele mai frecvente greseli pe care le poti face cand incepi un business tip franciza

Chiar si cele mai banale greseli pot distruge visul tau de ani buni odata ce ai o franciza si te pregatesti sa o lansezi.

La inceput de drum in afaceri o franciza e cea mai buna alegere. Nu ai prea multe de facut, ai si finantare si ajutor permanent de la francizor, ai niste reguli de urmat, deci stii clar ce ai de facut, ai si investitii care vor da randamentul dorit. Si cu toate astea poti face o multime de greseli care te vor sabota si te vor indeparta de visul tau, acela de a avea o franciza care sa iti aduca venituri excelente si cat mai multi clienti…

Ca in orice domeniu, si in afaceri, mai ales cand ai o franciza si nu ai suficienta experienta in domeniu, poti sa faci greseli. E firesc, omenesc sa gresesti, dar cand vine vorba de franciza greselile costa bani si timp si te vor costa si succesul afacerii, care nu va mai veni deloc. Ce e de facut? Iata cele mai comune greseli pe care le poti evita usor cand ai o franciza.

Nu obtii o finantare suficient de buna. Indiferent de tipul de franciza vei avea nevoie de finantare serioasa ca sa poti sustine toate cheltuielile care vin la pachet cu o franciza. De la inceput trebuie sa te decizi asupra unui anumit tip de finantare, sa ai suficienti bani ca sa pornesti cu franciza si sa o tii pe linia de plutire mereu. Pana obtii profit vei tot avea nevoie de finantare si de bani cat mai multi, asa ca la inceput, inainte de orice, cauta finantare adaptata tipului de franciza detinut. Daca nu te bazezi deja pe sume mari de bani e bine sa ai finantari care iti vor garanta mereu banii necesari si sa te feresti de banci si de imprumuturi, de creditare.

Nu te folosesti de suportul oferit de catre francizor. La inceput ai nevoie de ajutor ca sa ooti lansa afacerea, asa ca un program de suport oferit de catre francizori. Francizorii stiu foarte bine cum trebuie sa abordezi o franciza, stiu si care ar fi problemele de la inceput, stiu cum sa te ajute sa eviti cele mai multe greseli care te vor costa timp si bani. Alaturi de un francizor pornesti de la inceput cu dreptul si ai sanse mari sa te dezvolti in directia dorita mai repede decat ti-ai inchipuit.

Nu respecti regulile impuse de catre francizor. Francizorii se vor preocupa de brand si de imaginea afacerii, asa ca vei avea un sistem de reguli de urmat care garanteaza calitatea produselor si serviciilor oferite. Daca nu respecti punct cu punct tot ce ti se spune vei avea probleme cu afacerea si vei face mai mult rau decat bine si brandului. Regulile impuse de orice francizat vor fi acolo ca sa te ghideze si sa te ajute sa ai de fiecare data cele mai bune rezultate.

Nu te documentezi suficient de bine cand alegi o franciza. Foarte multa lume prefera o franciza pentru ca sunt deja clientii ei si cred ca o cunosc foarte bine. E important sa existe pasiune si devotament pentru un brand, insa e bine sa stii foarte bine tot ce implica franciza, costuri, suport, locatie. Inainte sa iei orice fel de decizie e bine sa te documentezi serios si sa vezi mai multe francize, ce presupune o franciza, sa stii de la inceput ce investitii va presupune. De abia cand ai foarte clar in minte tot ce tine de franciza poti sa iei si o decizie in privinta ei.

Nu respecti planul de afaceri. De fiecare data cand vrei sa faci parte dintr-o franciza ai nevoie de un plan de afaceri. Stii ce trebuie sa faci, ce vei cheltui, ce costuri vei avea si cum poti ajunge la succes. Daca deviezi de la planul initial nu vei face decat sa ai multe probleme si sa ajungi la esec mai repede decat ti-ai fi inchipuit. Planul de afaceri este acolo sa te indrume si sa iti asigure un drum cat mai lin spre succes, asa ca ia-ti timp sa il faci la inceput si dupa sa il respecti pas cu pas.

Ceri prea multe de la francizor. Da, un francizor e acolo sa te ajute, insa nu trebuie sa ii ceri sfaturi si ajutor zi de zi. Tu esti cel care va duce tot greul, francizorul nu e obligat sa stea langa tine pas cu pas si sa iti rezolve toate problemele. El iti da doar o directie, iti traseaza niste reguli. Ramane sa le respecti si sa te descurci. Fii responsabil si gandeste-te de la inceput daca poti sa „duci” o franciza si daca te vei descurca fara sa te bazezi mereu pe un francizor.

Nu redirectionezi suficiente fonduri si nu dai suficienta atentie marketingului. Cu toate ca francizorul vine la pachet cu un brand puternic si cu niste clienti loiali, ai nevoie de o baza de clienti cat mai mare pentru o locatie anume. Nu te astepta si nu astepta ca francizorul sa se ocupe in totalitate de marketing. Investeste in marketing, acorda-i suficienta atentie si incearca sa fii mereu cu ochii pe aceasta componenta. Te va ajuta sa ai un business care merge bine si care ajunge mereu la clientii care ar fi interesati de el.

Vrei mai multi clienti decat poate suporta franciza, locatia francizei, businessul tau. Nu incerca sa ai foarte multi clienti, mai multi decat poate suporta afacerea. Ai personal limitat, asa ca ai si baza de clienti limitata, ca sa nu te indrepti rapid spre esec. Vei avea si servicii si produse cu o calitate mai slaba, angajati care nu isi vor putea face treaba la fel de bine. Vezi ce baza de clienti poate suporta afacerea si fii multumit cu tot ce obtii din franciza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.