Franciza imobiliara. Avantajele sale si principii de functionare

Franciza imobiliara este o optiune buna pentru cei care cauta un tip de afacere de viitor.

La o simpla cautare pe Internet vei vedea foarte multe tipuri de francize in care ai putea intra in calitate de francizat. Nu toate sunt profitabile si bune pentru un antreprenor la inceput de drum. Daca vrei sa ai si profit si sa reusesti sa faci fata la tot ce inseamna franciza cea mai buna alegere ar fi o franciza imobiliara.

Una dintre cele mai populare alegeri pentru cei care se afla pentru prima data in postura de francizat, franciza imobiliara este un model de business in care un individ sau o companie licentiaza folosirea marcii francizorului si ofera servicii clientilor la o locatie fixa sau via servicii remote. Pe langa brand se mai foloseste de catre francizat si modelul de afaceri, sistemele din spatele afacerii franciza. Ce se da la schimb? Redevente pe venit brut.

Francizatul primeste de la francizor training si suport permanent, acces la programe de marketing si provocare, sisteme si tehnologii „la cheie”, alte resurse. Francizatul adera la tacticile de business si ghidurile propuse de francizor, la toate protocoalele deja stabilite. Francizele imobiliare pot lua multe forme, de la brokeraj rezidential, comercial la companii ce investesc in imobiliare, firme de evaluare imobiliara.

In general avem doua tipuri de francize imobiliare: brokeraj si dealeri, reprezentante. Daca discutam de brokeraj interactiune cu fiecare client e mai mare, in cazul reprezentantelor interactiunea e doar cu potentialii cumparatori.

Ce servicii ofera francizele imobiliare? Poti sa ajuti la vanzarea si cumpararea de locuinte, poti oferi asistenta in tot procesul de redactare si obtinere a actelor, in negocieri, in incheierea de tranzactii imobiliare. Amintim si serviciile de management al proprietatilor, ca sa fie mentinute in conditii excelente, servicii de inspectie a proprietatilor si de evaluari la fata locului, servicii legate de lichidari de locuinte, vanzari de locuinte in cel mai rapid mod posibil.

Investitia necesara pentru a avea sau a face parte dintr-o franciza imobiliara depinde de foarte multi factori. Suma initiala se va ridica la 10.000 dolari sau poate 50.000 dolari, reprezentand taxa initiala. Suma totala investita depinde de ce franciza cumperi, cat de puternic e brandul, ce model de business are in spate. Se adauga taxe si comisioane care difera de la o franciza imobiliara la alta.

Este franciza imobiliara potrivita pentru tine? Afli foarte usor daca te gandesti cum stau lucrurile in domeniul imobiliarelor, cum sta piata, ce se intampla cu preturile imobiliarelor din zona ta, ce dinamica locala exista.

Iti trebuie un raspuns si la intrebarea legata de dezvoltarea si de cresterea francizei, cat de bine sunt primite pe piata brandul si activitatea francizei din care vei face parte, ce riscuri implica franciza respectiva, ce training si suport ofera.

Discuta cu alti francizati care sunt parte din francizele imobiliare si incearca sa adresezi cat mai multe intrebari si sa vezi ce se intampla in francizele lor, daca sunt multumiti sau nu.

De ce sa investesti in francizele imobiliare, care sunt avantajele lor?

  • Cerere mare-oamenii cumpara, vand in mod constant proprietati diverse. Si cand ai cerere mare pe piata imobiliara locala, regionala ai si sanse mari sa te dezvolti si franciza sa mearga foarte bine;
  • Scalabilitate-modele de afaceri scalabile, iti poti extinde afacerea si iti vei creste cu siguranta veniturile in timp. Te extinzi in noi locatii, angajezi si oferi training pentru cat mai multi agenti, angajati, dezvolti o prezenta on-line puternica, imbunatatesti eficienta altor afaceri;
  • Costuri mai reduse-nu ai nevoie de multe echipamente si de inventar foarte mult. Un birou, tehnologii basic si ceva marketing si afacerea merge ca pe roate. Cheltuiesti insa pe tehnologie si pe marketing;
  • Marja de profit mare-vinzi si iei comisioane la vanzari, inchirieri, incheieri de tranzactii imobiliare. Daca mai oferi si alte servicii amintite anterior deja ai venituri excelente si marja de profit foarte buna mereu;
  • Flexibilitate mare-ai un echilibru intre viata personala si cea profesionala, modelul de business nu te obliga sa lasi familia pentru munca si sa te afunzi in ea mai tot timpul. Iti poti gestiona usor programul, lucrezi in asa fel incat sa nu obosesti deloc;
  • Recunoasterea brandului-construiesti un brand puternic si o reputatie buna in timp, atragi din ce in ce mai multi clienti si veniturile sunt tot mai bune, te dezvolti rapid in directia dorita;
  • Training si suport de calitate-francizorii care au astfel de francize ofera training detaliat si suport foarte bun avand in vedere complexitatea francizelor si modelelor de business. De la tehnici de vanzare, marketing si modalitati de folosire a tehnologiei in franciza, toate vor face mai simpla gestionarea unei parti a francizei in calitate de francizat. Acumulezi cunostinte, abilitati necesare pentru a putea face fata unei afaceri tip franciza, asta desi nu ai experienta foarte mare sau aproape deloc in domeniu. Iti faci relatii, cunosti multi profesionisti, ai programe de mentorat la dispozitie, deci tot ce iti trebuie ca sa iti mearga treaba bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.