Idei de afaceri pe care le poti pune in practica in recesiune si care vor rezista

Pe timp de criza economica si recesiune unele afaceri pot sa iti aduca venituri bune, daca stii sa le identifici corect.

Criza economica e un capat de drum pentru multe afaceri. E foarte greu sa rezisti in recesiune indiferent ca ai un business mic sau mare. Sa pornesti o afacere in recesiune poate fi sinucidere pentru multi. Dar poate fi si o oportunitate pentru cei care au curajul sa incerce ceva nou.

Afacerile demarate in recesiune, in criza economica au sansa sa reziste si sa aduca venituri bune daca sunt alese dupa o documentare serioasa si o intelegere a pietei din recesiune, a nevoilor oamenilor.

Sa pornesti o afacere in perioade cand nu sunt probleme economice e simplu. Ai o idee, un plan de afaceri, ai si ceva bani, oameni pe care te bazezi si deja poti sa demarezi afacerea. Dar in recesiune lucrurile se complica foarte mult, iti asumi niste riscuri si te gandesti daca e bine ce faci sau nu. Cu toate astea sunt cateva afaceri pe care le poti incerca in recesiune si care se vor dovedi unele de succes, rezistente si cu venituri bune aduse la final de luna.

Reparatii la domiciliul clientului. Daca ai studii si certificate de electrician, instalator, te pricepi sa repari aproape orice se strica prin casa o afacere de reparatii la domiciliu va fi excelenta pe timp de recesiune. Tot timpul vei avea clienti, in casa se strica mereu cate ceva, si pentru ca e criza economica, recesiune, lumea nu mai are bani sa isi cumpere lucruri noi. Asa ca le vrea reparate pe cele vechi ca sa se poate folosi de ele. Investitiile nu mai reprezinta o prioritate, poti profita daca ai studii in domenii importante si poti obtine bani frumosi de pe urma reparatiilor. Mai ai si garantie pe care o poti oferi, esti bun in ceea ce faci, vei avea o afacere ce iti va asigura un venit constant chiar si in recesiune si nu vei avea de ce sa te plangi. E mult de munca, poti sa mai ai pe cineva cu tine ca sa impartiti sarcinile, comenzile, dar la final de zi vei iesi tot timpul pe plus in recesiune si asta e o veste incurajatoare.

Freelancing. Desi termenul e destul de ambiguu si multi nu il inteleg pe deplin, din freelancing se poate castiga foarte bine pe timp de recesiune. In loc sa te temi pentru locul de munca si sa astepti mariri de salarii iti faci o afacere proprii, un PFA si prestezi servicii in domeniul tau de expertiza. Lucrezi cu ce fel de clienti vrei tu, iti faci programul cum doresti, ai timp pentru tine cat vrei si faci totul de placere. Capeti experienta, poti avea dupa un job full time si te poti angaja mai usor pornind de la freelancing. Veniturile lunare pot fluctua, e adevarat, dar daca esti bun si serios vei avea mereu clienti si vei castiga din ce in ce mai bine in functie de proiectele pe care ti le vei asuma.

Revanzare de lucruri, produse on-line. Vanzarile in sistem consignatie sau articolele second hand sunt la mare cautare in recesiune. Poti avea o afacere cu revanzare de produse, lucruri in on-line. Nu ai nevoie de spatiu de inchiriat, poti sa te ocupi tu de site, magazinul on-line il ai in cateva zile gata de folosire, costurile de intretinere si cu site-ul sunt mici. Plus ca revanzarea iti aduce si o experienta de care ai nevoie daca vrei sa iti schimbi mai tarziu afacerea, jobul si sa te indrepti si spre partea de vanzari, marketing. Inveti o multime de lucruri daca incerci sa revinzi produse on-line, te poti dezvolta daca esti foarte bun si cautat, daca ai produse pe care lumea le vrea si e dispusa sa plateasca pentru ele.

Reparare de masini/service. In recesiune nimeni nu isi comanda o masina noua de mii de euro. Cei care au deja masini vor sa le poata folosi in siguranta cat mai mult timp, asa ca te vor cauta sa sa le verifici si sa le repari masinile. O afacere cu un service, cu servicii de reparare masini este excelenta pe timp de recesiune, clienti vei avea avand in vedere numarul de posesori de autovehicule, nu vei duce lipsa de venituri lunare bune. Vei avea nevoie de mecanici buni, de unul sau doi parteneri, de niste echipamente moderne si de un sediu unde sa iti desfasori activitatea. Te tii de treaba si in cateva luni vei avea deja baza de clienti si vei fi din ce in ce mai cautat.

Predare on-line. Daca ai carisma, ai cunostinte vaste intr-un domeniu, ai certificare, esti profesor poti incepe in recesiune un business axat pe predare, cursuri on-line. In recesiune oamenii vor cauta sa invete lucruri noi, sa isi imbunatateasca cunostintele deja detinute, sa aiba o cale de iesire din situatia in care se afla la locul de munca, unde lucrurile nu mai merg bine. Plus ca predarea on-line iti va aduce si satisfactia de a vedea cum cursantii ajung la un nivel de pregatire si reusesc sa faca tot ce si-au propus. Ai nevoie doar de o conexiune la Internet, de un laptop, de ceva timp si de un suport de curs foarte bine gandit si pus la punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.