Idei de afaceri pentru oamenii creativi

Persoanele creative isi pot gasi usor un job pentru venituri in plus in fiecare luna.

Prin definitie, orice fel de antreprenor trebuie sa fie creativ si ambitios ca sa reuseasca sa se mentina in nisa aleasa si in piata. Antreprenorii care dau dovada de multa creativitate isi pot gasi mai usor o afacere potrivita si vor avea de fiecare data tot ce le trebuie pentru a reusi in afaceri. Ideile de afaceri pentru oamenii creativi sunt foarte multe si trebuie alese si ele cu grija daca vrei sa nu ai un esec prea curand.

Inainte de a decide ce fel de afacere vrei sa pornesti trebuie sa te gandesti la un singur lucru: ideea de afacere de la care pornesc e suficient de buna sau creativa ca sa imi garanteze succesul pe termen lung? Daca ai un raspuns pozitiv poti sa mergi mai departe si sa implementezi planul de afaceri, sa il prezinti potentialilor investitori. Daca ai un raspuns negativ va trebui sa mai cauti idei de afaceri si sa le testezi macar la nivel de scenariu si plan de afaceri inainte de a face urmatorul pas. Ca sa nu pierzi timp inutil ti-am pregatit unele dintre cele mai bune idei de afaceri pentru oameni creativi in randurile ce urmeaza.

Lumanari parfumate sau decorative. Daca esti creativ din fire poti sa experimentezi cu tot felul de mirosuri, culori, matrite pentru a avea lumanari unice, in orice fel de forma si cu o multime de variante personalizate in functie de clientii pe care ii vei avea. Marja de profitabilitate este de 50% sau chiar mai mare, profitul e garantat daca ai idei foarte bune si daca iti gasesti si clientii care vor sa aiba in casa lumanarile tale, daca stii cum sa te promovezi. Nu te costa mult nici ceara sau recipientele in care vei face lumanarile, nici parfumurile, esentele, colorantii, insa fii sigur de la inceput ca iti permiti aceasta investitie.

Lumanarile se vor face relativ rapid, nu vei pierde timp prea mult odata ce inveti cum sa le faci si esti pasionat de confectionarea lor. E o modalitate excelenta de a avea bani in plus si de a umple timpul liber pe care l-ai fi petrecut in fata ecranelor facand ceva util, pentru sufletul tau.

Obiecte, lucruri de artizanat, hand-made. Antreprenorii creativi pot sa deschida un atelier unde sa realizeze lucruri, obiecte de artizanat sau hand-made. Atelierul poate fi acasa, intr-o locatie speciala unde ai si magazin de desfacere, e alegera ta. Profitabilitatea unei astfel de afaceri e mare, materialele costa, ce-i drept, destul de mult si trebuie sa iti gasesti furnizori de la care sa cumperi en-gros la cele mai bune preturi. Dar pe masura ce gasesti clienti si ai tot mai multe vanzari vei putea sa te extinzi si sa iti diversifici oferta in asa fel incat sa ai de fiecare data cele mai interesante produse pentru clientii interesati. Iti pui la incercare imaginatia si creativitatea si ai de fiecare data si realizezi in timp o multime de lucruri si obiecte hand-made care se vor cauta cu siguranta si pe care le vei vinde foarte rapid daca in spatele lor e o idee geniala.

Croitorie. Afacerile in care te folosesti de abilitatile tale de croitor cu experienta si de echipamente de top de pe piata vor fi foarte profitabile pentru cei care au multa imaginatie. De la haine la accesorii si diverse produse exclusiviste, personalizari de tot felul, toate le vei putea testa si vei obtine venituri bune odata ce ti-ai facut o baza de clienti si iti dovedesti creativitatea si priceperea in manuirea acului si in folosirea masinilor de cusut profesioniste. Castigurile anuale ar putea fi situate intre 18.000 dolari si aproape 70.000 dolari, in functie de oras, tara, locatie si de cat de bine lucrezi, cat de multumiti sunt clientii. Odata cu obtinerea unor profituri mai bune poti angaja inca unul sau doi oameni care sa te ajute si te poti gandi deja si la francizare.

Scrierea de carti pentru copii. E pacat sa nu incerci sa scrii carti pentru copii daca ai imaginatie si stapanesti bine cuvintele si comunicarea. Poti sa mergi la o editura pentru publicare, poti sa te ocupi de unul singur de publicarea cartilor. Publicul tinta va fi format din parinti, scoli, librarii, care sunt mereu in cautarea de carti bune pentru copii scrise cu multa imaginatie. Dupa ce ai manuscrisul si povestile gata poti alege sa le tiparesti sau sa le transformi in eBook si in carti audio ca sa ajungi si mai repede la publicul tau. Da, iti va lua ceva timp sa gasesti povestile perfecte pentru copii si stilul care sa atraga, dar odata ce ai deprins cate ceva din tainele scrisului pentru micuti vei avea succesul dorit si venituri din ce in ce mai consistente.

Design/proiectare grafic/a. Daca te pricepi la design grafic si esti o fire artistica, ai experienta in design grafic ar fi pacat sa nu incepi o afacere in acest domeniu. Orice fel de proiect de design grafic are la baza idei creative, poti lucra pentru clienti mai mici sau pentru firme mari daca dovedesti ca esti foarte bun in ceea ce faci. Si se castiga foarte bine odata ce lumea vede ca esti priceput si esti creativ. Va fi mai greu la inceput, pana iti faci o baza de clienti si inveti care e cea mai eficienta modalitate de promovare pentru tine, dar odata ce ai reusit sa te faci cunoscut numarul clientilor va creste exponential cu fiecare an care va trece.

Web design. Ai creativitate si esti gata sa incerci lucruri noi mereu? Ai foarte multe idei geniale? Atunci o afacere bazata pe web design e pentru tine. Trebuie sa fii meticulos, determinat sa obtii orice iti propui si creativ. Te vei ocupa de site-uri, de web design, de creionarea interfetei pe care o va vedea orice utilizator va intra pe website-urile de care te ocupi tu. Se poate castiga pana la 40.000 de dolari, in functie de complexitatea site-urilor si de web design, de cat de complicat de facut este. Vei avea si timp liber si ce face indiferent de zi sau de luna in care te afli, clientii te vor cauta si vei putea sa iti demonstrezi in cele mai interesante moduri creativitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.