Idei de afaceri pentru artisti

Artistii pot gasi usor surse de venit secundare bazandu-se pe abilitatile lor si pe cunostinte.

Ca artist te gandesti ca altceva decat sa pictezi, sa sculptezi, sa desenezi, sa modelezi diverse lucruri nu prea ai ce sa faci. Aceasta perceptie e total gresita, mai ales cand ai studii in arte plastice si experienta vasta, plus multa imaginatie si creativitate, atentie sporita la detalii si simt estetic dezvoltat. Poti foarte bine sa iti faci o afacere proprie mult mai usor cand esti artist si cand dovedesti ca te pricepi foarte bine la domeniul tau de activitate.

Ideile de afaceri pentru artisti se deosebesc de cele “clasice” prin implicarea imaginatiei si a artei in tot ce vei face. Toate afacerile in care sunt implicati artistii pornesc de la o pasiune, de la arta si sunt sustinute de placere, de imaginatie, de talent si daruire si de un pic de curaj sau ambitie, e musai sa fie si ele. Nu e greu sa iti gasesti o afacere pe care sa o lansezi si de care sa te si tii ca artist. Iata doar cateva idei excelente de astfel de afaceri de la care poti porni oricand te afli in cautarea unor surse suplimentare de venit.

Producere de felicitari personalizate pe diferite tipuri de suport. Pentru artistii plastici cu experienta, care au si creativitate si imaginatie bogata, o afacere cu diverse tipuri de felicitari pentru diverse ocazii sau invitatii de nunta, de ce nu, pentru botez, petreceri private, ar putea fi una care se va dovedi de un real succes. Ai nevoie doar de niste furnizori de materiale de calitate, de putin timp si de multa, multa creativitate ca sa vii cu produce unicat, care se vor preta pentru orice evenimente private.

Poti combina materiale, tehnici, tipuri de texturi pentru a oferi clientilor cele mai frumoase si mai interesante produse personalizate pentru toate evenimentele importante din viata lor sau pentru anumite ocazii speciale. Clienti sunt, costurile de productie sunt reduse, asa ca vei avea un venit constant din pasiunea ta pentru arta si pentru frumos si poti vinde totul on-line, fara sa ai nevoie de intermediari.

Lumanari parfumate pictate, sculptate. Niste ceara, pahare sau suporturi speciale, creative, niste recipiente inedite si multa rabdare. Asta e tot ce ai nevoie ca sa iti faci o afacere cu lumanari parfumate personalizate pictate sau sculptate. Gasesti rapid clienti interesati de toate lumanarile tale, preturile bune pe care le poti practica si cererea mare de pe piata, de pe aceasta nisa te vor incuraja sa ai tot mai multe idei si sa produci cele mai frumoase si mai tari lumanari parfumate unicat. De design te vei ocupa chiar tu ca artist, vei putea sa te joci cum vrei cu pictura, cu sculptura, sa le transformi in opere de arta in miniatura.

Consultant de arta. Poti sa ajuti clientii as aleaga opere de arta pentru colectii personale, sa oferi sfaturi de intretinere sau de creare a operelor de arta. Trebuie sa ai experienta vasta in domeniu ca sa fii consultant, sa fii expert in domeniul tau si sa ai de fiecare data cele mai bune informatii, clare si precise, pentru fiecare client. Consultantii de arta castiga bine si sunt apreciati, poti sa ai mai multi clienti in acelasi timp si sa reusesti sa iti asiguri venituri consistente pe masura ce ai baze de clienti din ce in ce mai mari si clienti mai importanti.

Designer grafic. Designul grafic e foarte important din moment ce cu totii traim intr-o lume din ce in ce mai digitalizata. Poti sa creezi de la zero de la logouri pana la grafica pentru social media pentru diferite afaceri, clienti mari sau mai mici, poti contribui la designul de produs, la designul pentru vanzari. Nu te vei plictisi cu siguranta, vei aplica tot ce stii in mediul digital si vei gasi clienti gata sa iti ofere sume importante de bani ca sa le oferi cunostintele tale si ideile tale excelente, bazate pe studii si pe o experienta practica in domeniul artelor.

Art Director. Sub umbrela acestui job se pot ascunde multe lucruri. Poti sa contribui la realizarea filmelor, tiparelor pentru reviste, campaniilor de marketing, brandingului pentru companii de renume mondial. Planifici practic designul pentru anumite proiecte, te ocupi indeaproape de aspectul vizual al proiectelor respective. E o afacere care iti va cere multe sacrificii, timp, va fi obositor sa fii art director la mai multe firme in paralel si sa te ocupi de proiecte diferite, dar tot efortul tau va merita si vei ajunge sa castigi foarte bine ca artist din asa ceva.

Profesor de arte plastice. Daca iti place sa predai si sa lucrezi cu tinerii, cu elevii, liceenii, atunci poti fi profesor in privat si poti oferi ore on-line sau fata in fata celor interesati. Nu ai nevoie de pedagogie neaparat, trebuie doar sa fii foarte sigur pe tot ce stii si sa iti structurezi informatiile, sa iti gasesti clienti la inceput si sa te promovezi cat mai bine prin orice fel de mijloace ai la dispozitie.

Pictura murala si pe orice fel de lucruri personale, personalizari creative. S-ar putea sa ste surprinda, dar sunt foarte multe afaceri si spatii publice ce au nevoie de un refresh la nivel vizual si un artist ar fi singurul care va putea sa se ocupe de ziduri sau de orice fel de obiecte integrate in acel spatiu si sa le dea un aspect estetic deosebit si… artistic. Te promovezi on-line, gasesti rapid clienti, esti platit bine pe lucrari si ai sansa unica sa ai lucrari de arta de mari dimensiuni care vor fi vazute de o multime de oameni. Asa ai si clienti asigurati si expunere publica excelenta, plus foarte multe aprecieri si venituri consistente, desigur.

Ilustrator. Pasionatii si profesionistii care e ocupa de pictura si de artele plastice pot castiga foarte bine ca ilustratori. Poti sa ilustrezi carti, reviste, sa faci ilustrati si in mediul virtual. Ai nevoie pentru inceput de lucrari, de portofoliu foarte bine pus la punct si de promovare buna. Odata ce te descopera lumea si demonstrezi flexibilitate la capitolul ilustratii pentru carti, reviste, on-line vei avea si mai multi clienti si vei descoperi cum sa ai venituri si mai bune dintr-o activitate care iti place si iti pune creativitatea si imaginatia la incercare de fiecare data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.