Idei de afaceri pentru fermieri, detinatorii de ferme

La ferma ai mereu ceva de facut. A fi fermier astazi e o mandrie, mai ales daca ai si ferma mare si ai si animale, culturi diferite, teren vast si o multime de idei care prind contur de la un an la altul. Pe langa afacerea in sine cu o ferma, un fermier poate sa castige in plus din mai multe tipuri de afaceri foarte profitabile, potrivite pentru viata la ferma.

Ideile de afaceri pentru fermieri prezentate in continuare vor fi doar puncte de plecare pentru fermierii antreprenori care vor sa isi diversifice sursele de venit si sa aiba si cele mai bune afaceri care sa le aduca si satisfactie si rezultate excelente pe termen lung. Nu e nevoie de idei prea complicate si de prea multa munca ca sa obtii bani frumosi cand esti fermier. Trebuie insa sa fii dispus sa muncesti, sa investesti si sa supraveghezi mereu afacerile in asa fel incat profitabilitatea sa nu scada si randamentul lor sa fie foarte bun mereu.

Locatii pentru nunti, evenimente private. Da, nu e o gluma, sunt deja tot mai multe cereri in toata lumea pentru astfel de locatii. Mirii s-au saturat sa faca nunti intre patru pereti, in aceleasi sali si restaurante sau centre de evenimente unde nu prea ai loc sa faci mai nimic si unde conteaza mai mult mancarea si designul general. O afacere cu o ferma pe post de locatie de nunta va avea clienti mai multi decat crezi, te vei adresa cuplurilor care prefera un cadru rustic si o nunta atipica, de exemplu, dar si celor care vor sa experimenteze nuntile ca pe vremuri, intr-un peisaj de tara pe care nu il mai gasesti de multa vreme la oras. Investesti in modernizarea fermei, ai grija asa si de animale si de tot ce cultivi acolo, poti oferi meniuri cu materie prima bio, luata din culturile tale, de la animalele tale.

Productie de gemuri, dulceturi, conserve. Ce loc mai bun ai decat la ferma ca sa poti avea toata materia prima de care ai nevoie. Cu retete vechi si ingrediente de calitate, un spatiu de depozitare si de pregatire a conservelor, ceva investitii in masinariile necesare si in forta de munca vei avea cu siguranta o afacere profitabila daca esti fermier si stii sa te descurci foarte bine atunci cand vine vorba de astfel de produse. Le poti vinde mai departe on-line, poti avea si magazin pentru cumparatorii din zona, oferi si alte servicii si iti transformi ferma in cea mai profitabila afacere.

Afacere cu lalele, productie si comercializare de lalele. In multe parti ale lumii producerea de lalele este o afacere foarte profitabila si nu trebuie sa fii neaparat in Tarile de Jos ca sa ai si tu un astfel de business. Esti fermier, deci ai ferma si un teren suficient de mare si de bun ca sa poti cultiva lalele. Faci rost de bulbi de lalele, de seminte, te specializezi pe anumite tipuri de lalele si clientii vor veni cu siguranta. Plus ca vei avea un teren pe care se cultiva lalele numai bun de fotografiat si poti obtine bani si din fotografii si spatiu, cadru perfect pentru sesiuni foto de vis la ferma.

Cultivarea citricelor. Si daca tot te afli la ferma si ai teren mult la dispozitie de ce sa nu te specializezi in cultivarea citricelor. Evident, cele care merg cultivate in zona ta, dar de regula poti sa aclimatizezi si sa ai productii bune de citrice populare cu putin ajutor de la natura si cu un pamant fertilizat cu atentie. Citricele sunt foarte cautate, daca mai sunt si bio cu atat mai bine, stii ca le mananci si tu si le poti si vinde foarte bine catre clientii care nu mai prefera de multa vreme sa aiba citrice cumparate din supermarket.

Afacere cu incubatoare de pasari. Da, sunt la mare cautare astfel de afaceri care „scot” pui de pasare si ii ofera altor afaceri care au nevoie de ei cat mai repede si vor pui de calitate. Investesti in niste incubatoare mari pentru productie cat mai mare, te ocupi de oua si de procurarea lor din propria ferma, le selectionezi si incerci sa ai o implicare cat mai mare pentru a avea de fiecare data cea mai buna productie.

Afacere cu lactate si produse din lapte. E cea mai evidenta si mai simpla afacere pe care o poti avea si care e si profitabila daca esti fermier. Ai vacute care dau mult lapte, investesti in echipamente de colectarea laptelui si pentru hranirea regulata a vacutelor, automatizezi tot, inchei contracte cu firme, magazine unde vei vinde produsele din lapte si laptele, iar profitul va veni rapid. Te poti specializa si pe anumite produse din lapte, produse locale, dupa retete locale, in asa fel incat clientii dornici de produse de calitate sa vina la tine si sa le oferi cele mai interesante preparate din lapte.

Afacere cu distributie de fertilizator. Daca tot ai animale si ai si fertilizator natural la discretie, ai si plante de unde mai ai fertilizator natural de ce sa nu iti faci o afacere cu acestea. Se cauta din ce in ce mai mult pe piata afacerile care pot oferi fertilizatori bio, eco, fara substante chimice in ele, preparati doar din ingrediente naturale gasite in orice ferma. La inceput iti va fi greu, da, dar cu investitii si cele mai bune tehnici de colectare si procesare vei avea mereu fertilizatoare de calitate pentru toti clientii tai.

Afacere cu ciuperci, crescatorie de ciuperci. Ai profit mare de pe urma ciupercilor, nu ai nevoie nici de un spatiu prea mare, ciupercile se dezvolta rapid si productia e mare. Poti alege sa cultivi si soiuri mai deosebite si mai scumpe ca sa atragi clienti si sa ajungi sa vinzi la restaurante si la afaceri care au mare nevoie de productie proaspata si de cea mai buna calitate.

Afacere cu fructe, legume organice, bio. Astazi se cauta peste tot produsele bio, legume, fructe, le poti vinde la preturi bune si daca mai ai la dispozitie si fertilizatori naturali din ferma, cu atat mai bine, productia va fi foarte buna. In timp te vei dezvolta si vei putea cultiva si mai multe fructe si legume, zarzavat pe terenurile fermei si vei avea o sursa de venit foarte buna si stabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.