Finantarea unui business cu ajutorul criptomonelor
Daca sunt gestionate corect si intelese pe deplin, criptomonedele vor oferi companiilor si afacerilor o oportunitate unica pentru diversificarea porfoliului de investitii. E usor sa le accesezi, sa le utilizezi, finantarile devin mai simple si mai usor de gestionat, plus ca ai o multime de variante de criptomonede si de metode de finantare a afacerii tale.
Sursele de finantare traditionale sunt folosite in continuare, insa schimbarile din economie si modernizarea abordarilor in privinta afacerilor au condus si spre o utilizare tot mai frecventa a criptomonedelor ca sursa de finantare. Desi pare o sursa de finantarea fara prea multe riscuri, in realitate finantarea cu ajutorul criptomonedelor poate implica o serie de riscuri pe care ti le asumi in momentul in care ai pornit deja pe acest drum.
De exemplu, se discuta mult despre volatilitate. Volatilitatea in lumea criptomonedelor se refera la fluctuatiile valorii lor in intervale scurt e de timp. De aici si afectarea capitalului investit intr-un business si influenta puternica asupra stabilitatii financiare a afacerii.
Securitatea este la fel de importanta. Platformele de tranzactionare si portofelul digital trebuie sa aiba protectie superioara, sa fie evitate cat mai eficient orice tip de atacuri cibernetice. Doar asa eviti sa pierzi fonduri, eviti si fraudele si furturile de identitate care vor duce invariabil la pierderea surselor de finantare si valorii lor.
Nici reglementarile nu te ajuta prea mult si pot face parte din riscurile asumate cand cauti finantari cu ajutorul criptomonedelor. Ar trebui sa urmaresti mereu ce se intampla cu legislatia firava din domeniul criptomonedelor, sa iei masurile necesare cand nu esti multumit de implementarile ei ca sa iti asiguri finantari cat mai bune si mai sigure pe termen lung chiar si cu ajutorul criptomonedelor.
Dincolo de aceste riscuri si probleme ale finantarilor cu ajutorul unor criptomonede populare ai si multe avantaje. Accesibilitatea globala este poate cel mai important avantaj. Prin criptomonede ai acces global la finantare, atragi investitori din orice parte a lumii, iti extinzi si afacerea mai usor pe pietele internationale.
Finantarea afacerilor va fi mai simpla odata ce exista tokenizarea activelor. Fiecare token reprezinta proprietatea asupra unor active tangibile sau intangibile si faciliteaza lichiditatea lor. Finantarile devin mult mai usoare si se simplifica mult, afacerile vor avea doar de castigat de pe urma lor. Si costurile finantarilor afacerilor sunt reduse fata de alte metode traditionale de finantare, taxe bancare, conversie valutara.
Vorbim si despre descentralizare, pentru ca exista tehnologia blockchain, eliminandu-se necesitatea intermediarilor, de exemplu banci. Autonomia si controlul asupra finantelor sunt mai mari din acel moment. Anonimitatea si confidentialitatea financiara vor fi prioritate daca se apeleaza la finantarile cu ajutorul criptomonedelor, nu vei avea atat de multe date despre tine de gestionat cat esti implicat in cautarea si primirea de finantari pentru afaceri.
Intreg procesul de primire a banilor si de accesare a finantarilor prin intermediul criptomonedelor este mai rapid, nu mai astepti cu zilele transferuri cum se intampla la banci.
Care ar fi modalitatile prin care afacerile pot obtine finantari prin intermediul criptomonedelor? Cea mai simpla ar fi organizarea propriilor ICO-uri (Oferte initiale de monede) ca sa atragi investitorii. Practic oferi tokenuri criptografice in schimbul unor criptomonede, investitorii devin detinatorii tokenurilor. Ca alternativa la ICO-uri avem STO-uri (Oferte de securitati tokenize), implicand emisiunea de tokenuri care reprezinat active financiare, actiuni, obligatiuni, transparenta aici e mai mare, investitorii vor avea incredere mai mare.
Daca ti se pare cam complicat oricare dintre aceste metode poti sa apelezi oricand la finantarea participativa cu criptomonede, se fac donatii si se ofera recompense pe platforme de crowdfunding in criptomonede, dar si la un exchange de criptomonede, care ofera mai nou si servicii de finantare pentru diverse proiecte, afaceri. Investitorii vor contribui cu criptomonede prin intermediul platformelor la orice afaceri in care au incredere.
Platformele DeFi, finante descentralizate, ar fi o metoda excelenta de finantare a afacerilor cu ajutorul criptomonedelor. DeFi va permite utilizatorilor sa imprumute criptomonede fara a recurge la alte institutii financiare traditionale-se atrage finantarea din comunitatea DeFi.
Emisiunea de tokenuri de securitate ar putea fi o metoda interesanta de finantare. Se tokenizeaza activele, se emit tokeneuri ce reprzinta drepturile asupra activelor si proprietatea intr-un final. Se vand apoi tokenurile sau se tranzactioneaza pe pietele de criptomonede.
Finantarea unui business cu ajutorul criptomonedelor este un pas important pentru orice companie, firma. Pentru ca exista multe riscuri pe care ti le vei asuma si pe care vrei sa le intelegi foarte bine ar fi de preferat sa incepi cu o documentare serioasa si cu elaborarea unor strategii de finantare prin intermediul criptomonedelor.
Alege doar criptomonede care nu au o volatilitate atat de mare, care sunt mai stabile si care iti pot garanta succesul investitiei, atrage investitori care au mai folosit criptomonedele in cadrul finantarilor oferite si care stiu sa gestioneze orice fel de probleme apar in procesul de finantare a afacerilor. Nu ar fi rau sa verifici cu atentie cum decurge finantarea, daca optiunea aleasa este si cea corecta si daca se adapteaza strategiei tale de finantare initiala.
Daca te obisnuiesti cu tot ce tine de criptomonede si gasesti investitori care sa aiba si ei incredere in astfel de finantari vei avea cu siguranta cele mai bune si mai moderne finantari pentru business.