Cele mai bune idei de afaceri pentru inginerii software

Un inginer software poate porni oricand un startup de succes de la o idee buna de afaceri.

Din IT se castiga foarte bine, asta stim deja. Ca inginer software ai destule responsabilitati ca sa te mai gandesti si la afaceri. Dar cand vrei sa ai bani de vacanta sau pentru diverse gadgeturi favorite si sa nu mai iei din salariu te gandesti, odata cu trecerea anilor, si la o afacere proprii. Afacerile proprii sunt pentru cei care vor sa nu mai depinda de altii si pentru inginerii software care isi doresc sa experimenteze si altceva decat rutina zilnica de la munca.

Un inginer software e acea persoana care aplica principiile ingineriei software la nivel de design, dezvoltare, mentenanta, testare, evaluare software pentru computere. La modul general, un inginer software e oricine are experienta in design, testare, evaluare softuri, sisteme software si structuri folosind proceduri specifice si diverse protocoale. Pe langa jobul foarte bine platit poti castiga in plus si dintr-o afacere personala. Ce afaceri poti dezvolta pentru venituri si mai bune din inginerie software?

Servicii Web Design. O afacere in web design va fi perfecta pentru orice inginer software cu ceva experienta in domeniu. Poti sa creezi si sa te ocupi de site-uri, ai deja experienta necesara si intelegi programarea, limbajele de programare. Daca stii cum sa te promovezi si esti bun in ceea ce faci poti avea venituri anuale si de 65.000 de dolari. Iei cu tine si niste dezvoltatori buni si poti sa iti triplezi veniturile intr-o perioada scurta de timp. O companie cu cinci angajati care se ocupa de servicii de web design va putea avea venituri anuale si de 1 milion de dolari.

Profesor tutor de tehnologie, IT. E un domeniu destul de complicat si va presupune multa munca pentru a ajunge la obiectivele dorite intr-o perioada cat mai scurta de timp. Se va putea castiga pana la 50.000 de dolari pe an. Poti sa ii inveti si pe altii sa devina experti in domeniul pe care l-ai ales, le oferi trucuri si idei pentru a-si face viata mai usoara daca sunt deja ingineri software la inceput de drum. Astazi foarte multa lume este dispusa sa invete ceva nou si mai ales in IT, asa ca vei gasi clienti foarte repede.

Firma de consultanta in tehnologie. Vei castiga foarte bine din consultanta, daca ai si experienta multa in domeniu vei fi cautat si vei avea mereu o sursa sigura de venit. Veniturile anuale vor depasi lejer cateva sute de mii de dolari. Toata lumea care va avea nevoie de tine trebuie sa te gaseasca rapid, ai nevoie de promovare buna la inceput si mai ales de foarte multe idei bune si sfaturi venite de la profesionisti, daca vei lucra cu mai multi parteneri. Cu cat esti mai profi si inspiri incredere, ideile si sfaturile tale vor ajuta oamenii care le vor primi, cu atat vei avea si o baza de clienti mai mare in timp si venituri si mai mari pe masura ce trec anii.

Tech Writer. In calitate de inginer software poti sa explici foarte bine orice tine de domeniul tau, pe intelesul unui public tinta neomogen, fara prea multe cunostinte tehnice. Daca vrei sa devii Tech Writer vei gasi clienti care au nevoie de serviciile tale si de expertiza ta, castigurile vor fi mereu pe masura implicarii tale si vei ajunge la sute de mii de dolari anual daca te vei tine de treaba. Iti formezi si o echipa in jurul tau si oferi servicii de calitate, ai si mai multe sanse sa te dezvolti rapid in directia dorita.

Servicii de web reseller hosting. Practic obtii cel mai bun plan de web hosting si il revinzi pentru un pret mai mare ca sa ai profit garantat. Cand un webmaster are mai multa banda si un server mai mare poate sa ofere aceste parte din banda, server si altora. Lucrezi de acasa, e un job simplu pentru un inginer software, ai mereu cele mai bune variante de a castiga bani rapid daca gasesi si oferte excelente la capitolul pret. Tot ce ai de facut este sa iti conturezi cat mai bine brandul, sa gasesti un provider de servere dedicate, sa configurezi site-uri, sistemul de plata, taxare, serviciile clienti, sa gasesti clientii potriviti si sa iti dezvolti baza de date. De la o afacere mica poti merge spre ceva mai mare cand ai ajuns sa ai si profit si cand clientii vin la tine pe banda rulanta.

Afacere cu dezvoltare de aplicatii pentru mobil. Daca esti dispus sa investesti mult timp si multe ore nedormite intr-o afacere personala atunci te vei indrepta cu siguranta spre dezvoltare de aplicatii pentru mobil. Dar vei castiga bani din aceste aplicatii fie din publicitate, din cumparaturile facute in aplicatie, din abonamentele facute, sponsorizari, din marketing in-app. Un inginer software va putea dezvolta destul de usor aplicatii pentru mobil, asa ca vei avea castiguri excelente din momentul in care ai deja si o baza cat mai mare de clienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.