Idei de afaceri pentru persoanele cu handicap (dizabilitati)

Chiar daca ai un handicap poti sa lucrezi si sa ai jobul perfect pentru tine, sa incepi o afacere.

Persoanele cu handicap, dizabilitati isi gasesc un job mult mai greu decat persoanele fara nicio problema medicala. Si de multe ori se poate intampla sa nu gasesti deloc un patron care sa fie dispus sa te angajeze si sa te ajute. Asta nu inseamna ca vei ramane fara un venit lunar si fara sansa de a lucra si de a te face util in domeniul pentru care te-ai pregatit.

Pe langa programele speciale pentru integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii poti sa iti simplifici foarte mult situatia si sa incepi o afacere. Nu conteaza daca ai dizabilitati, un anume handicap, poti sa lucrezi foarte bine si de acasa si poti castiga chiar mai bine decat daca ai fi mers la un job normal.

Daca te-ai gandit de multe ori cum ar fi sa iti deschizi propria afacere chiar daca ai o dizabilitate acum e momentul sa iti pui planurile in aplicare. Nu ai nevoie de o afacere foarte mare ca sa ai venituri constante si sa iti pui in valoare expertiza si calitatile. Poti incepe cu un business mai micut, din care sa castigi bine si dupa, cand ai deja experienta, te poti gandi si la afaceri mult mai complexe, poti sa ai si firme sau un business care se va transforma intr-unul recunoscut la nivel mondial, cu foarte multi clienti. Iata doar cateva idei de afaceri pentru persoanele cu handicap, dizabilitati.

Marketing on-line. Cam tot ce tine de marketing se intampla on-line in ziua de astazi. E si  ai simplu sa ajungi rapid la publicul tinta, toata lumea petrece din ce in ce mai mult timp on-line, asa ca o persoana cu dizabilitati poate foarte bine sa isi inceapa un business imediat fara sa fie nevoita sa plece de acasa. Poti sa fii un network marketer si sa vinzi produsele pe care le adori sau un affiliate marketer. Sau poti foarte bine sa participi la sondaje, sa initiezi sondaje si sa castigi destul de bine fara sa depui efort sau sa te fortezi mai ales daca ai o dizabilitate mai grava, dar poti vorbi si poti folosi mainile si un calculator, un microfon. E o idee fantastica de afaceri pentru persoane cu handicap.

Freelancing. Poti incepe o afacere bazata pe acest concept. Lucrezi cand vrei, de unde vrei, esti propriul tau sef, castigi foarte bine din diverse proiecte si nu trebuie sa pleci de acasa. Te poti apuca de web design, de creare de continut de calitate pentru site-uri, de asistenta virtuala, de introducere de date, de desktop publishing. Sunt si platforme unde iti poti oferi serviciile si unde ai de fiecare data o multime de potentiali clienti la care vei ajunge foarte usor.

Consultanta. Ai venituri decente din consultanta, daca ai si expertiza in mai multe domenii vei avea cu siguranta ce sa ii inveti si pe altii. Poti sa ai si parteneriate cu alti experti si sa oferiti consultanta de calitate in mai multe domenii. Si pe masura ce capeti experienta vei avea si mai multi clienti care te vor cauta, poti sa oferi din experienta ta si sa ajuti si alte persoane cu dizabilitati sa se integreze pe piata muncii.

Un business in retail. Nu ai nevoie de ceva foarte complicat, un business mai micut va fi perfect pentru orice persoana cu dizabilitati care vrea sa castige destul de bine pe termen lung. Ai exemple diverse pe internet, ai firme care te pot ajuta la inceput sa iti pui pe picioare afacerea, te descurci si singur in retail odata ce ai invatat de la cei mai buni tot ce ai de facut si cum sa gestionezi afacerile. In retail nu e foarte usor, dar cu timpul, daca te tii de treaba, vei avea de fiecare data o multime de surprize si vei vedea ca poti face tot ce iti doresti chiar daca ai o dizabilitate.

Franciza sau startup. Daca ai gasit o nisa sau o piata globala pe care ai putea sa intri si sa o exploatezi asa cum trebuie poti sa iti lansezi un startup sau sa faci o franciza. Asa ii poti ajuta si pe altii care au dizabilitati si sa le dai o sansa sa se integreze si ei pe piata muncii. Foarte bine poti porni o franciza sau chiar o companie daca ai deja si un buget mai mare pentru viitoarea ta afacere. De exemplu, poti avea o cafenea pentru persoanele cu dizabilitati sau un magazin cu mancare sanatoasa. Te gandesti la inceput ce fel de afacere ti-ai dorit, de ce esti interesat, in ce domeniu ti-ar place sa activezi si de acolo construiesti afacerea asa cum ai visat dintotdeauna.

Site de nisa de review-uri. Sunt asa de multe produse pe piata incat iti va fi greu sa te opresti la unul cand esti in cautarea celei mai bune variante pentru tine. Un site de review-uri bine documentate si serioase va fi o idee excelenta de afacere pentru persoanele cu dizabilitati. Ar fi interesant sa lansezi o afacere de acest tip cu review-uri despre produse legate de dizabilitatea pe care o ai, produse pe care le folosesti si tu si care chiar te ajuta. Dovedesti ca ai expertiza, vorbesti si din propria experienta si va fi foarte simplu sa iti dezvolti afacerea odata ce ti-ai facut o baza de utilizatori care te cauta mereu cand vor sa cumpere alte produse destinate celor cu dizabilitati. Asa ai o afacere pentru persoane cu handicap excelenta si ai si venituri bune pe termen lung.

Nisa trebuie sa iti fie foarte clara de la inceput, te vei specializa intr-un anumit tip de produse si intr-o anumita industrie ca sa ai si clienti loiali si sa poti raspunde la intrebari cat mai multe si cat mai articulat. In paralel poti incuraja continut generat de utilizatori, concursuri, postari gazduite pe site-ul tau, care te vor ajuta sa ajungi la un public si mai numeros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.