Idei de afaceri la tara, in zonele rurale

Zona rurala este o adevarata mina de aur pentru antreprenorii care vor sa faca si profit si sa nu aiba nevoie de investitii prea mari si prea complexe la inceput. Pe langa faptul ca turistii sunt atrasi de zonele rurale si le cauta pe cele unde au si peisaje superbe si cat mai multa liniste, aceste zone sunt si un loc perfect pentru testarea unor afaceri si pentru un business de familie, local, cu exploatarea resurselor locale.

Afacerile din zonele rurale, de la tara, pot sa aiba profit ceva mai bun pe termen lung, desi la inceput par ca nu au nicio sansa. Si cu toate astea sunt n exemple de businessuri pornite la tara care au ajuns sa se extinda la nivel national. Trebuie doar sa vrei sa iti deschizi o afacere si sa ai cele mai bune idei de afaceri in zona rurala, dar si bani suficienti ca sa investesti, sa nu te lasi descurajat la inceput. Daca nu stii ce fel de afaceri poti sa iti deschizi la tara iti oferim noi cateva idei foarte bune, care vor merge garantat:

Pensiune. Daca ai o casa mai mare sau o casa in plus pe care o administrezi ar fi pacat sa nu iti deschizi o pensiune. Turistii cauta pensiunile din zonele linistite, de la tara, agroturismul este pe val, iar daca ai si un istoric al zonei special si o casa cu o poveste interesanta esti si mai castigat. Chiar daca investitiile initiale vor fi ceva mai mari si vei avea de lucrat pana sa ai o pensiune care poate primi turisti, la final, cand totul va fi gata, vei putea sa iti astepti turistii cu de toate pe masa si cu mai multe camere pe care le vor avea la dispozitie pe intreaga perioada de cazare. Ai si animale, poate un teren cultivat cu pomi fructiferi, vita de vie, o gradina mai mare. Cu atat mai bine, turistii cauta viata autentica de la tara si relaxarea departe de orase si de orice fel de structuri de beton.

Camping. Tot mai multa lume prefera sa mearga la munte, la mare cu masina, rulota si e nevoie de un loc de cazare pentru acest tip de turisti. Campingul poate fi pentru corturi, pentru rulote, nu te va costa mai mult de 5000 euro investitia, poti sa oferi si o masa calda daca vrei sau acces la zone gata dotate cu de toate pentru a nu dormi in rulote, corturi. Daca vrei ceva mai nisat investesti in cabane mai micute sau in celebrele corturi de glamping, in programe pentru turisti de orice varsta.

Restaurante cu produse locale. Orice turist va avea nevoie si de hrana de calitate si cat mai bio cat se afla in vacanta. Poti sa iti deschizi un restaurant cu produse locale, dupa retete de familie, de la bunici, strabunici sau cu retete care se gasesc doar intr-o anumita zona. Da, investesti in personal, in mobilier, in tehnologie si echipamente moderne de gatit, te gosta de la 75.000 euro si ajungi si la 250.000 euro, dar iti vei amortiza investitia rapid. Promovarea ca la carte si zona rurala care te ajuta sa iti mai scazi din costuri vor fi perfecte pentru o astfel de afacere de mare succes si cu o profitabilitate garantata.

Magazin cu produse, articole locale. Poti sa vinzi la magazin de la conserve facute dupa retete locale la vestimentatie, artizanat si orice fel de lucruri ce se gasesc doar pe plan local. Important este sa amplasezi magazinul langa campusuri, pensiuni, sa fie cat mai aproape ca sa ai clienti, poti sa ai si pagina web unde sa vinzi on-line. E investitie minima la inceput si recuperarea ei e simpla. Contractele cu furnizori locali si mestesugari, dar si preparatele facute chiar in propria gospodarie si certificate iti vor aduce cu siguranta si mai multi clienti.

Ferma panouri fotovoltaice, turbine eoliene. Energia regenerabila e la mare cautare si e la moda. Ferma de panouri fotovoltaice sau de turbine eoliene iti va aduce venituri bune, poti vinde firma pe care o folosesti la inceput doar tu. E nevoie de teren, de cateva hectare bune ca sa poti avea si energie de vandut si suficienta ca sa asiguri alimentarea cu energie electrica. IRR-ul pentru afacerile cu panouri fotovoltaice este de 32% in general, deci unul foarte bun. Investitia e mai mare decat in cazul celorlalte idei de mai sus, dar si recuperarea sa e mult mai rapida odata ce energia verde generata e folosita de tot mai multi clienti.

Afaceri cu lemn pentru exploatare responsabila si constructii, fabricare mobila. Daca ai mult lemn la dispozitie si poti face exploatare responsabila ar fi pacat sa nu investesti intr-o afacere cu mobila, cu lemn pentru constructii etc. Investitia initiala nu e mica deloc, ai nevoie de echipamente, oameni care sa lucreze, contracte si promovare, dar odata ce ti-ai facut deja o baza de clienti stii sigur ca vei avea profit si te vei descurca foarte bine cu astfel de afaceri de succes. Prelucrarea si exploatarea responsabila vor fi de baza, asa ca inainte de orice ce trebuie sa te pui la punct cu actele si avizele si de abia dupa sa incepi si munca si afacerea propriu-zisa.

Stupi de albine si cresterea albinelor pentru vanzare miere, faguri, produse din ceara. Apicultura e o afacere profitabila in Romania, nu ai nevoie de investitii foarte mari la inceput, doar vreo 17.000 ron, dupa care va veni si profitul rapid cand ti-ai gasit clientii care vor reveni la tine. Cumperi familii de albine, stupi, centrifuga si vase speciale pentru colectare, inventar apicol si poti incepe afacerea. Cat e profitul anual mediu? 8.800 ron anual, amortizarea investitiei initiale se va realiza din al doilea sau al treilea an. Mierea se vinde si local, on-line, doritori sunt mai ales ca gasesti greu miere de calitate. Trebuie insa sa mergi cu stupii in zone unde albinele pot sa colecteze ce au nevoie de la cat mai multe soiuri de plante, copaci.

Afacere cu sapunuri si cosmetice naturale din ingrediente locale, bio. Doamnele si domnisoarele cauta mereu sapunuri si cosmetice naturala, din ingrediente de calitate, asa ca poti sa iti deschizi o afacere cu astfel de produse, realizate dupa retete locale si cu ingrediente locale. Investesti la inceput in mica linie de productie, in oameni, dar dupa un an sau doi, cu o promovare excelenta vei avea si profit foarte bun. Poti vinde produsele tale local, turistilor, dar si on-line in toata lumea si toata tara.

Statie de incarcare masini electrice. Chiar daca la tara lumea nu prea are masini electrice, nevoia unor statii de incarcare pe care sa le gasesti si in zone rurale cat timp te deplasezi cu masina electrica e mare. Deci o astfel de investitie va fi profitabila, mai ales daca ai mai multe statii raspandite in mai multe localitati, zone rurale tranzitate de turisti, de masini multe. Costurile de „pornire” sunt diferite, te poate costa undeva de la 1000 dolari pana la 2000 dolari ca sa instalezi statiile de incarcare si sa ai mereu tehnologie de top pentru incarcarea rapida a bateriilor masinilor electrice care trec pe langa statii. Amortizarea investitiei va fi rapida daca incepi sa ai clienti si masini electrice care alimenteaza de la tine, in doi ani cel mult ai amortizat toata investitia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.