Idei de afaceri pe care le poti pune in practica in orasele mici
Una dintre ideile gresite pe care multi oameni de afaceri le au e urmatoarea: daca ma aflu intr-un oras mic nu pot sa pun in practica idei de afaceri pentru ca, probabil, nu voi avea succesul dorit. Aceasta perspectiva e total gresita. Si in orasele mici poti sa ai afaceri care vor merge foarte bine, singurul lucru pe care il vei avea de facut este sa alegi foarte bine de la inceput tipul de afacere pe care il vei aduce in comunitatea respectiva…
Ai vazut peste tot in orasele mari afaceri de toate tipurile, asa ca te gandesti si tu sa deschizi o afacere. Dar locuiesti intr-un oras mic sau vrei sa ai o afacere intr-un oras mic si te temi sa nu ajungi prea repede la faliment si sa pierzi banii degeaba. Da, e dificil sa ai o afacere intr-un oras mic, dar nu e imposibil. Cu putina documentare, atentie la detalii si o idee de afacere buna, potrivita pentru orasul unde vei incepe un business nou, vei reusi cu siguranta. Iata in continuare cele mai bune idei de business pentru orase mici.
Spalatorie auto. Nu ai nevoie de prea multe studii si de experienta foarte mare ca sa deschizi o spalatorie auto. Chiar si intr-un oras mic sunt multi oameni care au masini si au nevoie de o curatare cat mai rapida si mai simpla a autoturismului. La inceput vei avea ceva de investit, in jur de 500.000 de dolari sau mai putin, depinde ce fel de echipamente folosesti, daca alegi o franciza sau nu, insa cu timpul vei avea profit si de 6.000 dolari pe luna.
Daca vezi ca prima spalatorie auto din oras a fost un real succes poti sa deschisi si altele amplasate in diferitele cartiere ale orasului. Asa vei avea un venit constant si sigur si iti vei putea diversifica ofertele pentru toti clientii tai. Amortizarea costurilor initiale e usoara daca stii sa te promovezi si daca oferi servicii de calitate si vii pe piata cu oferte noi, servicii noi pe care clientii nu le gaseau la spalatoriile tipice deja existente in oras sau in apropierea lui.
Casa funerara. Desi la prima vedere nu ti-ai dori o astfel de afacere, pana la urma moartea face parte din viata omului si cei care au un deces vor putea beneficia de servicii de calitate si de pregatirea decedatului pentru inmormantare sau pentru incinerare. In functie de demografia zonei si de comunitatea din care faci parte vei avea o afacere care se va dezvolta pe masura ce trece timpul si vei avea un venit sigur mai ales in perioade ca aceasta pe care le traim astazi.
Investitia e mare la inceput, ai nevoie de foarte multe lucruri ca sa deschizi o astfel de afacere, pe langa o locatie buna si promovare atent realizata ca sa atragi atentia asupra ta intr-o maniera cat mai eficienta. Dar pe parcurs vei recupera banii usor daca esti mereu cu un pas inaintea concurentei si ai servicii de cea mai buna calitate si te gandesti mereu la clientii tai.
Spalatorie automata de rufe. In ziua de astazi lumea nu mai are timp sa stea sa spele acasa, poate sunt unii care nu isi permit masini de spalat, asa ca o spalatorie pentru rufe profesionista va fi o idee de afacere foarte buna. Tot ce ai de facut este sa investesti in masini de spalat de ultima generatie speciale pentru acest business, in solutii de spalat si igienizat de calitate si sa ai pregatiti cel putin 100.000 de dolari. Rata profitului va fi de 20-30%, ceea ce e foarte bine pentru o afacere aflata intr-un oras mic. Poti sa ai venituri si mai mari daca vinzi produse legate de spalatorie si oferi servicii in plus, pe langa cele clasice de spalare a rufelor. Si daca vezi ca o spalatorie merge si e bine primita mai deschizi si altele pentru a ajuta si mai multi clienti sa isi spele hainele.
Farmacie. In comunitatile mici, in orase mici unde nu sunt atat de multe farmacii, o farmacie cu de toate e o afacere excelenta. E o investitie ceva mai mare la inceput, dar pe masura ce afacerea se va dezvolta si vei avea tot mai multi clienti si furnizori interesati sa te ajute vei ajunge sa castigi si 300.000 de dolari. Mai ales in contextul actual, cand e nevoie mereu de medicamente si de servicii de calitate, cand oamenii cauta medicamente si sunt din ce in ce mai bolnavi o farmacie va fi mereu de folos pentru comunitate. Un sediu gasesti, un plan de afaceri vei face foarte usor, mai ai nevoie de niste furnizori si de putina promovare inteligenta si ai pus afacerea pe picioare. Nu vei avea profit chiar din primele luni, trebuie sa ai rabdare cu farmaciile, dar odata ce ai baza de clienti din ce in ce mai mare si lumea te-a cunoscut te vei astepta si la profit tot mai bun.
Bar. Daca vrei sa ai un loc unde lumea din oras sa vina si sa stea de vorba, sa bea ceva bun si sa se simta excelent poti investi intr-un bar. O astfel de afacere costa pentru inceput cam 1 milion de dolari sau chiar mai putin daca deschizi ceva mic, insa veniturile pe saptamana pot fi si de 30.000 de dolari. Este vital sa gandesti o nisa si sa intri pe o nisa unde vei putea sa te dezvolti si sa ai servicii de calitate si furnizori care sa te ajute sa ramai mereu pe locul I pentru clientii tai. Cu un pic de promovare mai agresiva si un design interior interesant pentru o atmosfera perfecta de fiecare data vei avea succes cu siguranta cu noul tau bar.