Idei de afaceri pentru tamplari

Tamplarii pot castiga foarte bine din afaceri avute in paralel cu jobul de baza

In ziua de astazi din tamplarie se castiga foarte bine. Poti sa lucrezi in foarte multe domenii, daca mai ai si experienta, cu atat mai bine, ai o multime de ocazii sa iti pui in practica toate cunostintele si abilitatile. Desi tamplaria poate sa iti ocupe mult timp poti sa ai si alte joburi pe langa cel de baza si afaceri din care sa scoti bani buni pe termen lung.

In tamplarie nu e loc de greseala, lucrezi cu numere, trebuie sa iti placa ce faci ca sa rezisti la munca pe care o presupune acest domeniu. E un mediu de lucru nu tocmai potrivit pentru oricine, sunt mirosuri specifice, se lucreaza greu de multe ori la proiecte complexe, dar satisfactia de a vedea ce iese din mana ta va compensa orice fel de neajuns de acest fel. Daca nu te-ai gandit pana acum sa iti faci un business pe langa jobul de baza ca sa mai ai un venit in plus si bani de cheltuiala iti propunem in randurile ce urmeaza cateva idei de afaceri pentru tamplari, ideale pentru rotunjirea veniturilor tale.

Dulgher, tamplar pentru cladiri. Te vei ocupa de tot ce inseamna lemnarie din structura unei cladiri, de pereti, dusumele, acoperis. Nu conteaza ca e vorba despre o cladire rezidentiala sau despre una comerciala, vei avea mereu ce face si foarte multe oferte. De tine depinde stabilitatea cladirii, chiar daca e vorba de lemn, poti sa lucrezi la mai multe proiecte in paralel, alaturi de alti specialisti constructori. Se castiga bine, insa e si mult de munca, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii foarte organizat si sa iti placa ce faci ca sa nu simti oboseala care se instaleaza destul de repede.

Tamplar de cofraje. Tamplarii de cofraje vor construi structuri temporare din lemn pentru a putea ajuta o structura sa fie sustinuta cat mai bine sau pentru a se putea turna betonul. Nu vei lucra doar cu lemn, vei avea si fibra de sticla pe mana, plastic. In cladiri rezidentiale si comerciale, tamplarii de cofraje vor fi cautati pentru experienta lor si vei castiga extrem de bine mai ales cand ai proiecte foarte mari. Poti avea surpriza sa fii chemat sa lucrezi si la poduri, alte proiecte de infrastructura mai mici sau mai mari, chiar si la autostrazi.

Tamplar pentru acoperisuri. Te vei ocupa de constructia structurilor care sustin acoperisul, vei lucra doar la acoperisuri si te vei specializa pe aceste structuri. Va trebui sa stii sa lucrezi si cu sindrila, placi sau foi de metal, ca sa poti sa iti configurezi structurile din lemn in asa fel incat sa le suporte foarte bine. E nevoie de studii in plus si de experienta multa pentru a putea avea un astfel de job, dar daca esti in domeniu de mult timp cu siguranta ca lucrurile vor fi foarte simple pentru tine.

Montator de parchet. Cine poate monta un parchet de calitate daca nu un tamplar cu experienta. Si vei fi foarte cautat pentru ca se instaleaza destul de greu parchetul in mod corect, lucrezi cu lemn si trebuie sa fii atent sa nu il deteriorezi. Orice e din lemn si poate acoperi o dusumea va fi specialitatea ta. Vei avea clienti de la case si de la apartamente, cladiri de birouri sau spatii comerciale, vei avea nevoie de multe instrumente si scule pentru a obtine rezultatele dorite, insa investitiile se vor amortiza usor pentru ca vei putea lucra in paralel cu mai multi clienti. Daca mai ai si specializari si experienta vasta in domeniu e o idee de afaceri din care vei face bani frumosi si iti va aduce satisfactii garantate.

Constructor si montator de dulapuri si rafturi. Cand nu vrei sa te complici prea tare cu alt job foarte solicitant alegi sa construiesti si sa proiectezi dulapuri si rafturi de toate felurile. E nevoie de precizie cand se lucreaza cu lemnul pentru dulapuri, de creativitate pentru a avea designul perfect pe care il asteapta clientul.

Constructor de garduri si porti din lemn, cu structuri pe baza de lemn. Vei lucra la exterior, te ocupi de tot ce poate imprejmui un spatiu dat, de punti, podete sau orice fel de poduri din lemn in diferite zone ale exteriorului unei cladiri. Iti trebuie si aici imaginatie si foarte multa rabdare pentru ca ai putea avea clienti care sunt mai pretentiosi si vor destul de multe de la tine.

Tamplarie pentru nave. Vei avea de facut mentenanta, vei construi impreuna cu alti specialisti nave, vei face reparatii la structurile din lemn. Poti sa ai un astfel de job daca locuiesti aproape de apa, mare, ocean, rauri mari si ai mereu vase care au nevoie de experienta si de expertiza ta. E o idee de afaceri destul de banoasa, dar trebuie sa ai timp si sa investesti in unelte si in tine pentru a putea ajunge sa ai si clienti mari si sa iti vina mereu nave care sa aiba nevoie de ajutorul tau sau constructori care au nevoie si de un tamplar.

Tamplarie scenica. Construiesti tot felul de elemente din lemn pentru productii diverse, televiziune, film, teatru. Va trebui sa fii dispus sa pleci de acasa si sa mergi unde esti chemat, indiferent de distante, dar vei avea ce lucra mereu si daca ai deja experienta si esti bun, te-ai specializat intr-o astfel de meserie pe langa cea de baza, de lemnar, poti sa castigi infinit mai bine decat din productie si design de mobilier de toate tipurile.

Alte idei de afaceri pentru tamplari: realizarea de obiecte de decor din lemn, realizarea de elemente din lemn pentru animalutele de companie, produse pentru animale, realizarea de jucarii din lemn diverse pentru copii. Pentru inspiratie poti merge prin magazinele care vand asa ceva si poti sa iti de acolo cateva idei pe care sa le dezvolti mai departe si sa adaugi si ideile tale, plus experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.