Idei de afaceri pentru bucatari profesionisti si chefi

Bucatarii profesionisti sau chefii pot sa obtina venituri in plus din afaceri interesante.

Un bucatar profesionist cu experienta sau un chef va avea oricand surse de venit alternative daca isi pune mintea la contributie si are curaj sa testeze diverse afaceri. Tot ce trebuie sa faci daca esti bucatar sau chef este sa te gandesti ce iti place sa faci, ce poti face in timpul liber si sa pornesti un business profitabil de la idei simple sau complexe. Pe masura ce incepi sa te obisnuiesti cu noul ritm si cu noile afaceri vei avea si venituri din ce in ce mai mari.

E foarte usor sa ai o afacere in paralel cu un restaurant sau alt business in domeniul HoReCa. Experienta acumulata in timp, miile retete si trucurile pe care doar tu le stii te vor ajuta cu siguranta sa ai de fiecare data idei de afaceri excelente si clienti multumiti de fiecare data. Daca nu ai inca o lista de afaceri pentru bucatari profesionisti si chefi ti-am pregatit deja una ca sa ai de unde porni in aventura ta in business.

Restaurante tip Pop-Up. Din ce in ce mai cautate si mai populare, acest tip de restaurante vor fi un tip de afacere excelent pentru bucatari sau chefi. Un restaurant pop-up nu e altceva decat un restaurant temporar, care functioneaza intr-o fosta fabrica, de exemplu, sau in restaurante existente, in spatii similare, in timpul festivalurilor. Experienta este una inedita, ai tot ce ti-ai putea dori sa gusti. Pentru proprietar veniturile vor fi bine, profitabilitatea e mare si nici nu depinzi de o locatie fixa pentru care vei plati chirii mari sau va trebui sa o cumperi, sa o construiesti chiar tu.

Crearea unei linii de produse pentru un anumit restaurant, pentru anumiti clienti. Daca tot ai experinta ca chef sau bucatar de ce sa nu iti creezi o linie de produse excelente. Poti sa te gandesti la retete de conserve, la retete de preparate la borcane. De la mustar la sosuri diverse, unt de arahide sau salsa, pe toate le poti personaliza si vinde mai departe catre retail. Cu un pic de marketing inteligent si ceva perseverenta si curaj poti sa ai o afacere profitabila fara prea mare efort. E o moda deja legata de produsele personalizate si cu ingrediente de calitate, deci vei avea de castigat pe termen lung cu o linie de produse.

Vanzarea de mese gata de gatire pentru familii. Daca tot te gandesti sa te axezi pe catering, din care se castiga foarte bine poti sa incepi cu mesele pentru familiile care nu au timp de gatit. Dezvolti rapid niste „mese la pachet” cu salate cu feluri principale si cu supe, ciorbe, ce vrei pentru tot felul de clienti. Poti sa te joci cu toate ingredientele din principalele bucatarii, sa experimentezi si sa oferi clientilor tai cele mai gustoase mese gata de a fi gatite si servite rapid. Cu ingrediente de calitate si cat mai bune, combinatii interesante si preturi bune poti sa dai lovitura pe piata si pe nisa vizata. Livrarea o poti face rapid oricand e nevoie, ai deja la dispozitie foarte multe firme de curierat specializate pe livrari pentru catering.

Lanseaza un canal de gatit pe YouTube. E locul tau de joaca si banii din monetizare vor fi foarte multi daca stii ce anume sa gatesti si cum sa prezinti emisiunea ta on-line. Poti sa experimentezi cum doresti, sa creezi feluri de mancare simple sau complicate, sa inveti si sa educi in privinta mancarii. Postezi des, nu ai de facut investitii foarte mari la inceput, te dezvolti si poti sa ai fara probleme un business doar bazat pe YouTube. Cand un canal merge bine poti sa lansezi si canale nisate pentru a putea a avea venituri si mai bune pe termen lung.

Publicarea de carti nisate pentru anumite tipuri de publicuri. Poti impartasi din experienta ta, poti sa ai o carte in care dezvalui fel de fel de trucuri legate de bucatarie. Si frumusetea este ca poti sa publici cartea fara sa ai nevoie de editori si edituri, pe marile platforme on-line. Iti fotografiezi produsele si retetele, rezultatele ca sa poti sa ai si ilustratia pentru carte, gasesti pe cineva care sa iti corecteze si editeze textul si la final astepti comenzile. Nu vor fi asa de multe la inceput, dar daca te promovezi pe social media si incerci sa fii prezent peste tot pe unde poti alaturi de cartea ta vei vedea ca veniturile din publicarea de carti sunt foarte bune pe termen lung.

Cursuri si seminarii de gatit on-line sau in persoana. Castigi foarte bine dintr-o astfel de afaceri. Cel mai simplu incepi cu promovarea on-line si cu niste cursuri complexe de gatit pentru a impartasi din experienta ta tuturor celor care sunt dispusi sa invete. Nu ani nevoie de prea multe ca sa incepi, trebuie sa ai doar timp si o bucatarie utilata cu de toate ca sa poti sa oferi cele mai bune sfaturi si idei, dar si retete ideale pentru a impresiona familia si prietenii. Cursurile si seminariile in persoana vor viza comunitatile si vor fi ceva mai greu de organizat, dar nu va fi imposibil nici in acest scenariu. Oricum ai vrea sa organizezi cursurile si seminariile vei obtine venituri bune pe termen lung daca te implici si iti place ceea ce faci.

Food Truck Local. O afacere tip food truck este excelenta pentru orice bucatar sau chef cu experienta. Nu ai nevoie de locatie fixa, poti fi prezent la orice fel de evenimente, la festivaluri. Gasesti mereu clienti peste tot, poti sa testezi fel de fel de preparate pe care sa le aduci mai tarziu in restaurantul tau. Plus ca intalnesti multa lume in calatoriile tale, poti dezvolta parteneriate si poti sa ai clienti noi, sa iti largesti baza de clienti. Un food truck implica o investitie minima raportat la un intreg restaurant fix, poti sa te plimbi si sa descoperi zone din tari si chiar alte tari, locuri unice in care nu ai fi ajuns deloc daca nu te gandeai la o astfel de afacere.

Dezvolta si lanseaza produse personalizate de bucatarie de cea mai buna calitate. Stii deja de la tv ca sunt produse promovate de anumiti chefi si cumparate pentru ca au o calitate garantata si sunt foarte bune, eficiente in bucatarie. Dincolo de reclame si de marketing, poti sa te gandesti la produse, ustensile, instrumente pentru bucatarie, sa iti pui in practica ideile tale si sa cauti un fabricant care sa le poata produce si sa le scoata pe piata. Le vinzi mai departe pe marile platforme on-line sau poti merge cu ele la targuri de profil si la fel de fel de emisiuni ca sa te promovezi peste tot. Se castiga foarte bine din produsele personalizate si recomandate de bucatari cu experienta si chefi, asa ca o astfel de afacere iti va aduce profitul sperat chiar mai rapid decat ti-ai inchipuit vreodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.