Cele mai bune idei de afaceri pentru electricieni

Chiar daca ai o meserie destul de bine platita, ca electrician poti castiga bani in plus pornind de la idei de afaceri foarte simple.

Electricienii sunt profesionistii care ne ajuta ori de cate ori e o “pana” de curent, cand sistemele electrice au probleme, cand iluminatul stradal sau rezidential nu mai functioneaza. Si tot pe ei ii chemam cand s-a defectat o priza, o instalatie electrica din casa. Ca electrician castigi bine, nimic de zis, mai ales daca ai experienta, lucrezi la o firma mare sau poate esti PFA. Insa niciodata nu strica sa mai ai un venit si idei de afaceri sunt o multime daca esti interesat sa iti rotunjesti bine venitul lunar si anual.

Meseria de electrician nu e usoara. E riscant, e obositoare, e si periculoasa. Dar pentru cine are experienta si chiar e pasionat de tot ce tine de curentul electric si de instalatii, sisteme, meseria de electrician poate fi cea mai frumoasa din lume. Daca nu esti multumit doar cu jobul tau actual si vrei sa ai castiguri si mai bune si sa te dezvolti in domeniul pe care il adori si pentru care te-ai pregatit in facultate poti alege oricand o idee de afacere moderna. Iata doar cateva optiuni bune pentru electricieni si ingineri electricieni.

Consultanta eco-friendly. Din ce in ce mai multe afaceri se indreapta spre optiuni care protejeaza natura pentru a economisi si a schimba si perceptia generala despre brandul din spatele afacerii. Electricienii si inginerii electricieni pot ajuta patronii afacerilor sa faca mereu cele mai bune alegeri si sa aiba instalatii electrice conforme cu cele mai moderne standarde.

Vei realiza audituri energetice pentru afaceri, vei face recomandari eco-friendly in baza lor, vei moderniza sistemele electrice si vei gasi solutii „verzi” pentru cladirile noi. Ai nevoie de certificare ca sa poti oferi consultanta, care se obtine rapid, iar daca ai si experienta vasta si vrei mereu sa inveti despre tot ce e nou in domeniu si sa implementezi atunci cu siguranta vei avea si clienti care te vor cauta pentru expertiza ta.

Montare si mentenanta pentru sisteme de ventilatie si incalzire industriale, aer conditionat. Conditiile meteo din ce in ce mai neprietenoase i-au determinat pe multi patroni sa isi regandeasca incalzirea, aerul conditional si sistemele de ventilatie. Electricienii si inginerii electricieni vor fi de mare folos daca vrei sa ai o cladire sau o hala, un depozit care indeplineste si standardele impuse in industrie si este si sigura/sigur. Ai nevoie doar de o firma a ta, de o echipa de electricieni cu experienta si de un program foarte bine organizat, de instrumente si dispozitive moderne care sa te ajute sa evaluezi lucrarile existente si sa le modernizezi pe cele care nu corespund deloc standardelor din domeniu.

Provider de energie alternativa. Cam toata lumea cauta astazi surse de energie electrica alternativa, panouri solare, energie eoliana care sa genereze energie electrica pentru a mai scadea facturile. O afacere cu panouri solare, energie eoliana, energie verde, consultanta si montaj, iti va aduce profituri foarte bune mereu. Tu te vei ocupa de designul sistemelor, de construirea si implementarea lor, dar si de consultanta pentru a se face mereu cele mai bune alegeri. Da, nu va fi usor, pentru ca vei avea cerere mare mai ales daca ai experienta si vii pe piata cu produse foarte bune, tehnologii moderne. Dar te vei obisnui si s-ar putea sa renunti la locul de munca actual pentru a avea propria afacere.

Reciclare si depozitare de „e-waste”, deseuri electronice si electrice. E o mare problema astazi cu reciclarea dispozitivelor moderne si cu depozitarea lor. Ca inginer electrician sau electrician poti oferi consultanta si poti lua toate masurile necesare pentru a se evita aruncarea deseurilor electronice si electrice pe campuri sau la gunoi, in spatii improprii care vor incuraja poluarea naturii. Te poti specializa si in extragerea componentelor care pot fi folosite mai departe din dispozitivele stricate, partile care nu se mai pot utiliza deloc se vor depozita corespunzator. Chiar daca la inceput ai putea sa fii descurajat pentru ca nu sunt foarte multi clienti interesati, pe parcurs vei descoperi ca sunt o multime de companii si persoane fizice care ar avea nevoie de serviciile tale de calitate.

Consultant in domeniul cercetarii si dezvoltarii. Noi produse ajung in mod constant pe piata si sunt din ce in ce mai cautate. Electricienii si inginerii electricieni pot pune umarul la eforturile de dezvoltare si cercetare, in faza de dezvoltare produse, sisteme pentru a le face mai sigure pentru clienti si consumatori. Un astfel de consultant va testa toate sistemele noi, produsele noi si se va asigura ca pot fi folosite fara probleme legate de siguranta. Clienti sunt suficient de mult, iti poti dezvolta afacerea pe masura ce incepi sa fii apreciat si cunoscut, ai multe industrii unde ai putea sa iti oferi serviciile mai ales ca totul astazi depinde de domeniul electric.

Servicii mentenanta non-stop pentru instalatii, sisteme, echipamente electrice. Oricand pot sa apara probleme la instalatii, sisteme electrice, asa ca va fi nevoie de astfel de servicii. Daca le mai oferi si non-stop, cu ajutorul unor echipe mixte, pregatite sa actioneze oricand, cu atat mai bine. Important este sa fii dispus sa sari in ajutorul clientilor fix cand au nevoie si sa vii mereu cu o abordare profesionista si cu niste servicii de cea mai buna calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.