Idei de afaceri excelente pentru psihologi si terapeuti

Psihologii si terapeutii pot sa castige in plus cu idei de afaceri interesante.

Psihologii si terapeutii sunt printre cei mai bine platiti profesionisti din domeniul medical. Vei avea mereu nevoie de un psiholog bun in diferite momente ale vietii tale, vei ajunge si la terapeuti pe masura ce organismul te lasa si imbatranesti. Pe langa jobul de zi cu zi, un psiholog sau un terapeut poate sa isi asigure surse de venit si din alte tipuri de joburi “adiacente”, cu profitabilitate foarte buna.

Timpul nu e de partea psihologilor si terapeutilor, care au un program ceva mai incarcat. Dar asta nu inseamna ca nu pot avea si castiguri in plus din “joburi” care le aduc si satisfactii si sunt foarte usor de gestionat in paralel cu jobul de baza. Daca nu ai inca idei despre ce ai putea face iti propunem in continuare cateva idei de afaceri pentru psihologi sau terapeuti.

Newsletter lunar. Desi ai putea crede ca un newsletter nu e nici pe departe cea mai buna idee de afacere, in realitate acesta te va ajuta sa ajungi mai rapid la publicul tau tinta si sa ai o baza de clienti in asa fel incat sa poti oferi serviciile tale de calitate la cat mai multa lume. Cu un continut de calitate, abordari profesioniste si perseverenta vei reusi sa ai un mic business care se va dovedi a fi foarte profitabil.

E-book-uri. Daca esti expert in psihologie si terapie nu ar strica sa scrii e-book-uri si sa le vinzi on-line, sa le promovezi in social media. Cu o investitie minima si ceva timp poti sa ajungi la un profit foarte bun mai ales daca ne gandim ca psihologii si terapeutii sunt cautati si respectati, toata lumea are nevoie de experienta si de expertiza lor. Prima data va fi ceva mai dificil, dar pe masura ce capeti experienta si ai tot mai multe e-book-uri interesante scrise si promovate pe toate canalele de comunicare vei reusi sa transformi totul intr-o afacere profitabila si sa atragi si clientii.

Podcast. Astazi toata lumea are podcast. Il poti face audio, dar cel mai bine e sa ai unul video, in care sa inviti oameni cu experienta, colegi, medici de la alte discipline care au legatura cu psihologia si terapia in asa fel incat sa oferi informatii interesante, la obiect, dar si unele inedite. Da, e ceva de munca, te documentezi, nu prea ai timp de pierdut intre podcasturi, cauti invitati. Insa poti gasi sponsori, poti sa ai publicitate, sustinere, ai si clienti care ajung sa te cunoasca si sa apeleze la tine prin aceste podcasturi. Profitul va veni si el din vizualizari si din marketing, publicitate, asa ca vei avea o sursa de venit foarte buna.

Webinare platite. Se castiga foarte bine din webinare, oamenii sunt interesati de ele si daca ai invitati si teme interesante vei avea si un profit bunicel. Cu cat mai dese si mai complexe temele abordate, cu atat vei avea si mai multi oameni interesati de webinarele tale. Si aici e ceva de munca, de organizat, de dezbatut, se pierde timp si cu fiecare webinar in parte, dar per total merita fiecare secunda mai ales daca vrei sa ai si clienti poate mai multi si sa ajungi si la venituri mai bune daca esti terapeut sau psiholog.

Cursuri on-line. Si inainte de pandemia de COVID-19, dar si dupa ce s-a terminat cu pandemia si am revenit la un normal apropiat de ce era inainte de 2020, oamenii au inceput sa prinda gustul cursurilor on-line. Daca ai suficienta experienta si ai si timp poti sa iti redactezi si sa prezinti cursuri on-line, sa ai sesiuni de training interactive si sa ii inveti si pe altii toate secretele psihologiei si terapiei moderne. Profitul va veni, vei avea si sponsorizari, branduri care ar vrea sa colaboreze cu tine, vei castiga din vizualizari si de la clientii pe care ii ve atrage spre cabinetul tau.

Consiliere psihologica, terapeutica. Da, se poate castiga si din consiliere, mai ales daca ai ceva vechime in domeniu si ai si experienta necesara, esti profesionist desavarsit. Vei fi surprins/a sa vezi cati oameni au nevoie de consiliere si cat de mult inseamna sa ai langa tine un psiholog sau un terapeut bun cand ti-ai propus sa faci ceva anume. Consilierea este platita foarte bine, poti lucra cu mai multi clienti in paralel si poti sa obtii bani foarte usor folosind la maximum cunostintele tale.

Centru de psihoterapie si terapie. Trebuie sa mai ai si alti colegi antreprenori care isi doresc sa aiba o afacere. Faceti impreuna o afacere bazata pe toate cunostintele voastre si pe serviciile oferite, de cea mai buna calitate. E o cheltuiala mai mare la inceput, insa daca esti mereu atent la nevoile oamenilor si stii sa te promovezi, daca ajungi sa fii cautat profitul va fi intotdeauna unul foarte bun. Nu te lasa coplesit de „pornirea” mai grea in afaceri, fii perseverent si investeste alaturi de colegi in centrul dedicat pacientilor care chiar au nevoie de psihologi si de terapie de calitate. Pe masura ce trec anii vei descoperi ca afacerea functioneaza excelent si te vei obisnui cu tot ce implica si ce ai de facut in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.