Cele mai bune si mai profitabile idei de afaceri pentru arhitecti

Ca arhitect poti sa castigi bani in plus foarte usor daca stii ce idei de afaceri sa alegi si cum sa te organizezi.

Arhitectii sunt profesionistii care muncesc poate cel mai mult. Orice cladire, orice fel de casa, orice bloc are nevoie de ei inainte de orice fel de etapa de constructie si amenajare. Fara arhitecti nu am avea cladiri sigure si locuinte care sa respecte cele mai moderne standarde din domeniu. Si tot fara ei nu am avea nici zone urbane sau rurale in care cladirile arata foarte bine si reusesc sa reziste excelent in timp. Pe langa meseria de baza arhitectii pot sa castige bani si din multe alte proiecte si idei de afaceri.

Ca arhitect castigi destul de bine daca ai experienta si vechime in domeniu si esti cautat mereu. La inceput vei avea castiguri mici, asa ca va fi nevoie mereu de o sursa de venit in plus sau poate de inca doua sau trei ca sa poti rezista de la o luna la alta. Indiferent ca esti la inceput de drum, dar ai ceva experienta, sau esti deja arhitect de ani buni, ideile de afaceri de mai jos iti vor fi utile cu siguranta.

Un canal de YouTube. E poate cea mai simpla modalitate de a incepe sa ai castiguri in plus cand ai deja experienta ca arhitect. Desi vei avea un canal de nisa care nu va avea chiar atat de multi urmaritori la inceput s-ar putea sa fii surprins de „avantul” pe care il va lua pe masura ce adaugi continut de calitate si vii cu ajutor pentru cei interesati si cu sfaturi din experienta ta.

De la tutoriale legate de utilizarea softurilor specifice pana la explicatii legate de proceduri din arhitectura si tendinte, toate isi pot face loc pe canalul tau. Trebuie doar sa te tii de treaba, sa postezi si sa inveti sa te si promovezi un pic.

In paralel cu YouTube poti avea si un blog de arhitectura unde sa vii cu si mai multe explicatii si sa cauti si parteneriate, sponsorizari, sa atragi publicitate.

Cursuri private on-line. Daca tot ai experienta si esti un arhitect care stie foarte bine ce are de facut de ce sa nu ii ajuti si pe altii? Inca din pandemie a mers foarte bine aceasta nisa, oamenii sunt dornici sa invete si sa incerce sa inteleaga ce mai e nou, ce se poate face cu arhitectura. Studentii care viseaza sa dea la arhitectura pot fi clientii tai, la fel si cei care sunt deja arhitecti, dar nu au asa de mare experienta. Trebuie sa iti faci un suport de curs, sa te promovezi, sa ai materiale de calitate si timp. Peste toate aceste lucruri, trebuie sa fii in stare sa explici bine, pe intelesul tuturor orice fel de termeni si probleme legati/e de arhitectura si sa vii mereu cu exemple si cu sfaturi bazate pe experienta ta.

Consultanta in arhitectura. Ai nevoie de certificare speciala ca sa devii consultant, chiar daca ai experienta vasta in domeniu. In calitate de consultant vei ajuta in tot ce inseamna planificare, design, implementare, vei veni cu sfaturi, idei. Vei fi surprins sa vezi ca sunt cautate serviciile de consultanta in arhitectura si daca esti bun si ai experienta, abilitati dovedite, vei avea cu siguranta de castigat de pe urma acestei idei de afacere.

Auditarea starii cladirilor. Oferi rapoarte legate de starea unei cladiri, din punct de vedere arhitectural. Identifici defecte, incalcari ale regulilor, cei care au cladirile stiu ce fel de procedee trebuie sa aplice in cadrul mentenantelor viitoare. Vei fi cautat mai ales daca ai experienta multa in arhitectura, daca esti expert si ai si modalitati eficiente de auditare si de prezentare a rapoartelor. Cum sunt atat de multe cladiri cu probleme vei avea mult de lucru si va trebui sa ai si timp pentru asa ceva.

Design de cladiri. Dezvoltatorii din imobiliare au nevoie mereu de oameni care sa se ocupe de designul cladirilor. De altfel acest tip de servicii vor fi si cele mai comune servicii prestate de catre arhitectii cu experienta. Ai nevoie doar de un soft complex si foarte bun, de ceva experienta in lucrul cu el, de viziune si de expertiza. Cu timpul vei avea tot mai multi clienti si veniturile tale se vor rotunji rapid. Tot ce ai de facut este sa incepi sa iti creezi un portofoliu si sa atragi clientii prin calitatea muncii tale si prin seriozitate.

Realizarea de studii de fezabilitate. Daca esti expert in arhitectura poti sa realizezi studii de fezabilitate de acasa sau de oriunde te afli la un moment dat. Companiile cauta mereu acest tip de servicii pentru a analiza proiecte complexe si foarte mari. Studiile de fezabilitate reprezinta baza pentru tot ce va urma in materie de constructii, asa ca e bine sa ai mereu pe cine sa te bazezi. Complexitatea lor difera, vei avea nevoie de ceva timp si de abilitati serioase ca sa le realizezi in mod corect, dar cand clientii sunt multumiti vei avea foarte usor oameni care te vo cauta pentru un studiu de fezabilitate ca la carte.

Firma de arhitectura „verde”. Arhitectura sustenabila e la moda astazi si vei fi surprins cate proiecte de arhitectura „verde” exista deja in toata lumea. Ca arhitect vei oferi designul si constructia in conformitate cu toate regulile stricte din arhitectura, dar cu mediul inconjurator mereu in minte. Vei ajuta la crearea unei locuinte, cladiri eficiente din punct de vedere energetic, prietenoase cu mediul.

Design interior si design peisagistic. Poti sa oferi idei si planuri pentru design interior si peisagistic mai ales daca esti pasionat de asa ceva si ai si experienta vasta, un portofoliu solid. Pentru desingul peisagistic te vei gandi la modalitati de modificare a zonelor urbane ca sa arate mai bine si sa fie mai eficiente. Poti sa gandesti arhitectura pentru interioare, design pentru gradini si orice alte spatii unde e nevoie de ochiul unui arhitect.

1 thought on “Cele mai bune si mai profitabile idei de afaceri pentru arhitecti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.