Idei de afaceri profitabile pentru ingineri constructori

Cu experienta vasta in domeniu sau fara, inginerii constructori au la indemana idei de afaceri care le pot aduce venituri in plus.

La ora actuala, cand se construieste la foc automat, este important sa stii ca ai oameni pe care te poti baza. Inginerii constructori sunt specialistii care iti pot garanta o lucrare corecta din toate punctele de vedere si care pot veni cu sfaturi si idei ca sa ai un proiect cat mai usor de realizat. Un inginer constructor castiga foarte bine si e mai mereu ocupat, insa e loc si de o afacere proprie pentru venituri in plus.

Inginerii constructori vor fi oamenii de care ai nevoie cand construiesti ceva de la zero, o cladire, o casa, cand renovezi sau cand vrei sa extinzi o constructie. Ei vor transpune toate ideile si dorintele clientilor in informatii tehnice, cifre, vor pregati planurile si proiectele, vor pregati sectiunile de planuri sau proiecte, vor urmari indeaproape stadiul lucrarilor, cantitativ si calitativ. Tot inginerii constructori vor intocmi rapoarte de activitate, dar vor coordona si controla echipele din teren, activitatea lor. Daca nu ai inca idei despre afacerile pe care le vei putea demara ca inginer constructor iti lasam in continuare cateva propuneri care iti vor asigura profit si o afacere de succes cu siguranta.

Consultanta in constructii. Inainte de a incepe munca efectiva legata de construirea unei cladiri va fi nevoie de consultanta in constructii pentru a respecta standardele de constructie in vigoare. Cu experienta vasta in domeniul constructiilor, un inginer constructor poate oferi sfaturi si consultanta de specialitate.

Ce ai de facut este sa iti deschizi o firma de consultanta singur sau alaturi de alti ingineri constructori si sa te uiti peste toate actele pentru viitoarea cladire, alte detalii legate de constructie, dupa care sa sfatuiesti proprietarii ce vor respecta pentru a avea o constructie la cele mai inalte standarde. Vei fi surprins sa vezi cati oameni au nevoie de serviciile tale si cu niste preturi bune si calitate impecabila pentru serviciile prestate cu siguranta vei ajunge la venituri lunare si anuale excelente.

Servicii de inginerie structurala. Daca esti inginer constructor cu experienta vasta o firma cu servicii de arhitectura si inginerie este probabil cea mai buna idee de afacere. Nu ai investitii financiare initiale mari, te bazezi pe cunostintele si pe experienta ta, poti sa iti oferi serviciile atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, proiectele industriale vor fi cele mai bune pentru tine. Rolul tau va fi unul important sa gasesti si sa realizezi, sa te asiguri ca e realizat un desing inovator si economic, sa realizezi analize structurale detaliate bazate pe schitele arhitecturale, sa oferi schite corecte clientilor si antreprenorilor.  

Firma specializata in comercializarea materialelor si echipamentelor de constructii. Dezvoltarea in sectorul constructiilor nu se va opri niciodata, asa ca va fi cerere mare de materiale de constructii si echipamente. E adevarat ca pentru o firma ce comercializeaza materiale si echipamente pentru constructii investitia initiala va fi mare, insa o vei amortiza rapid pentru ca vei castiga foarte bine. Cumperi materiale de la producatori, le vinzi mai departe catre clienti si faci profit, la fel faci si cu echipamente. Sau, daca vrei, poti incepe sa produci tu diferite materiale si sa le vinzi catre companii mai mari ca sa ai profit si mai repede si sa eviti anumite comisioane si taxe.

Firma care se ocupa de comercializarea instalatiilor sanitare. Nu poti avea o casa fara instalatii sanitare, la fel cum nu poti avea o cladire de birouri fara instalatii sanitare perfecte. Orice fel de reparatii la instalatii si punerea in opera de instalatii sanitare noi va insemna o expertiza, o observare a structurii, o creare a structurilor necesare pentru instalatii. Vei avea de castigat bani buni dintr-o astfel de afacere de vreme ce se construieste mult si se repara si mai mult, sunt foarte multi instalatori si firme care se vor aproviziona de la tine. Tot ce ai de facut este sa oferi si sfaturi, consultanta si instalatii sanitare, materiale de cea mai buna calitate si cu siguranta vei avea o afacere de succes.

Firma cu servicii de topografiere a terenurilor. Limitele sunt parte integranta a unui teren, a unei proprietati. Asa ca trebuie sa topografiezi sau sa masori foarte bine aceste limite. In calitate de inginer constructor stii foarte bine ce presupune masurarea, poti avea echipamente de ultima generatie, plus experienta, ceea ce inseamna ca vei avea mereu servicii excelente.

Firma care ofera servicii de amenajari interioare. Vei contribui la construirea unor cladiri care arata bine, vei incerca sa ai birouri si case care sunt mai frumoase la interior. Te vei ocupa de selectarea culorilor, de iluminat, de draperii, perdele, de mobilierul de interior. Cererea e mare la momentul actual, ca inginer constructor poti sa iti pui in practica toate cunostintele si experienta in asa fel incat sa ai amenajari interioare de nota 10.

Firma cu servicii de estimare a constructiilor. Tot ce ai de facut este sa pregatesti si sa prezitn estimari legate de constructii si de proiecte in asa fel incat clientii sa poata estima usor costurile per constructie sau per proiect. Daca iti place ce faci si vrei sa ai bani rapid dintr-o afacere destul de simpla vei investi intr-o astfel de firma. La inceput va fi mai greu pana gasesti clienti si te promovezi ca sa stie lumea de tine, dar dupa ce ai deja o baza de clienti cu siguranta vei ajunge la un profit foarte bun.

Firma cu servicii de construire drumuri, infrastructura rutiera. Poti obtine contracte bune si poti construi drumuri, sosele. Iei bani de la stat, daca isi faci treaba bine si autoritatile sunt multumite de lucrarile tale vei avea mereu contracte si profitul nu va intarzia sa apara. Ai nevoie si de o echipa mai mare ca sa faci fata cererii, dar vei gasi ingineri constructori la fel de buni si de pasionati ca si tine ca sa poti duce fiecare sarcina pana la capat si sa ai rezultate foarte bune.

Firma specializata in constructii. Ajuti clientii sa proiecteze, sa faca estimari legate de proiecte, oferi si servicii de management si de executie a constructiilor dorite. Profitul va fi foarte bun, dar inainte sa pui bazele unei astfel de afaceri e nevoie de analiza abilitatilor si cunostintelor detinute, dar si a bugetului de care dispui, plus gasirea unui model de business excelent pentru viitoarea ta afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.