Idei de afaceri pentru avocati

Ca avocat poti sa castigi in plus din afaceri care iti vor oferi si satisfactie, dar si prilejul sa iti pui in practica cunostintele.

Ca avocat castigi destul de bine, ai un job stabil, deci nu vei avea prea curand de un nou job. Insa avocatii ar putea castiga in plus sume importante de bani din joburi la care au acces foarte usor si care le pot aduce satisfactie si venituri lunare constante. Cu putina imaginatie, implicare si o promovare buna ideile de afaceri pe care le ai deja daca esti avocat pot sa devina realitate foarte usor.

Nu te-ai gandit niciodata, poate, ca avocatii mai au timp si de alte afaceri si de joburi, nu? In realitate, desi discutam despre o profesie care e foarte bine platita si iti asigura un loc de munca stabil pana la pensie, rutina si monotonia, volumul mare de munca, ar putea sa fie o problema.

Asa ca iti trebuie si altceva, alt job, alta idee de afacere, care sa iti permita sa faci si ce iti place si sa ai mereu o sursa de venit de backup pentru orice fel de activitati iti doresti sa faci in timpul liber, de exemplu. Iata in continuare cele mai potrivite idei de afaceri pentru avocati la care poate nu te-ai gandit pana acum:

Firma de avocatura. Este cea mai buna idee de afaceri pentru avocati si iti ofera flexibilitatea pe care niciun alt tip de afacere nu o va oferi. Ai experienta vasta in domeniu, tu alegi serviciile, nisa pe care te vei concentra, tu esti cel care stabileste functionarea firmei. Cererea de servicii legale a tot crescut, competitia e mare, asa ca trebuie sa iti pui mereu la punct o strategie care sa te ajute sa fii mereu in fata celorlalti. Promovezi serviciile, iti cauti cei mai buni angajati, te ocupi de gasirea unui spatiu pentru birou, cumperi echipamente si asa reusesti sa ajungi unde ti-ai dorit. Poti sa ai si o firma de avocatura care lucreaza doar on-line. Esential este sa ai un plan de afaceri bine pus la punct pentru firma de avocatura si restul detaliilor se vor aranja de la sine pe masura ce incepi sa ai clienti si sa fii cunoscut.

Librarie. Avocatii citesc foarte mult, deci vei sti totul despre carti si ce se mai citeste, ce se cauta. De ce sa nu iti valorifici pasiunea pentru citit si sa nu ai o librarie? Asa poti incuraja lectura in comunitatea ta, poti sa castigi bine din… carti. Da, nu se mai citeste asa de mult ca inainte, dar vei fi surprins sa vezi cati oameni inca mai sunt interesati de carti de specialitate tiparite sau de carti pentru relaxare, pentru lectura de placere, tinute in mana si rasfoite. Pe langa carti, in libraria ta poti sa ai si un loc pentru socializare, relaxare, poti servi un ceai, poti incuraja lectura in interiorul librariei, „testarea” cartilor in asa fel incat fiecare cititor sa stie ce cumpara, daca merita cartea respectiva.

Freelancer. Poti sa scrii articole specializate pe domeniul pe care il stapanesti, avocatura, dreptul. Scrii pentru reviste, carti, bloguri, organizatii, clientii din sfera corporate, devii un „ghostwriter”, daca vrei. Da, si aici ai concurenta mare, ai milioane de oameni care scriu si scriu foarte bine, dar daca iti vei face un brand personal si reusesti sa oferi mai mult decat altii in materie de scris si de seriozitate cu siguranta vei avea numai de castigat.

Va fi nevoie de un blog, de conturi pe retelele de socializare, de relatii cu alti freelanceri care scriu si ei poate tot despre drept, legislatie, tot ce tine de avocatura. La inceput va fi mai greu sa iti gasesti clienti asa de usor, dar pe masura ce trece timpul vei avea o baza de clienti din ce in ce mai mare si te vei putea adresa unui public numeros. Din scris castigi bine atat timp cat ai si ceva parteneriate si articolele tale sunt utile si de interes, atragi publicitari care au nevoie de continutul tau si au incredere in site-ul tau si in conturile tale ca sa isi promoveze afacerile.

Canal de YouTube despre drept, legislatie. Poti sa ai un podcast video sau un vlog sau pur si simplu un canal educational despre drept, in care sa explici tot ce stii si poti despre subiecte de interes, despre anumite scenarii ce au legatura cu o multime de cazuri care apar in realitate. Promovezi videoclipurile de pe YouTube pe retelele de socializare, peste tot pe internet unde poti si unde ai avea oameni interesati de materialele tale. Pe masura ce ai continut de calitate vei avea si oameni care se vor abona la canal si din ce in ce mai multe vizualizari, deci si monetizarea va fi una buna, vei castiga bine din YouTube.

Redactarea si conceperea de CV-uri. Daca stii sa scrii bine, cunosti si o limba straina de circulatie, poate doua, vei avea cu siguranta doar de castigat daca ai o astfel de afacere. Vei fi surprins sa vezi cati absolventi de drept, de exemplu, sau oameni care lucreaza deja nu sunt in stare sa isi faca un CV profesionist, bine structurat, care atrage atentia. La inceput, ca sa te promovezi, iti oferi serviciile la preturi mai mici sau chiar gratuit, ca sa ai o baza de clienti, dupa care poti sa oferi doar servicii profi la cele mai bune preturi de pe piata, pachete de servicii si redactare de CV-uri perfecte pentru orice fel de client. Ai brandul personal construit, ai reputatie, ai si talentul necesar si abilitatile necesare, esti deja pe drumul cel bun daca ti-ai propus sa ai o astfel de afacere.

Consultanta juridica. Daca tot ai experienta si expertiza de ce sa nu oferi din cunostintele tale si altora in schimbul unor sume frumoase de bani. Se castiga bine din consultanta juridica, multe firme si afaceri au nevoie de astfel de servicii. E dificil, e adevarat, dar asta doar la inceput, pana cand ai clienti si incepi sa iti dai seama ce ai de facut ca sa te descurci foarte bine. Promovarea e esentiala, la fel si detasarea fata de concurenta si gasirea acelui ceva care te aduce mai aproape de clientii tai. Iti construiesti brandul personal si reputatia, oferi doar servicii de calitate si vei vedea ca in timp profitul nu va fi o problema si clientii te vor cauta ori de cate ori au probleme juridice de lamurit.

1 thought on “Idei de afaceri pentru avocati

  1. Acest lucru iti confera mai mult libertate si iti permite sa iti organizezi tu timpul si sa iti fixezi singur proiectele. Poti sa lasi si cea mai buna impresie pe piata freelancing-ului atata timp cat stii cum sa iti promovezi talentele sau produsele pe care le oferi.

    Este uimitor cum profesia de avocat iti pune la dispozitie numeroase resurse care te pot transforma intr-un competitor destul de puternic pe piata. Aceste idei ar putea sa iti aduca satisfactii informationale si financiare, asa ca trebuie doar sa iti pui in aplicare planul de afaceri. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.