Idei de afaceri excelente pentru pensionari

Dupa ce iesi la pensie poti sa ai afacerea ta; nu e niciodata prea tarziu sa te apuci de business.

Iesirea la pensie nu mai e de mult finalul carierei. Pensionarii aleg sa munceasca in continuare, sa isi urmeze visurile, sa gaseasca noi joburi si modalitati de a-si rotunji veniturile. Si daca stai si te gandesti putin vei vedea ca in istoria marilor companii de pe piata sunt si exemple de pensionari care au reusit sa puna pe picioare adevarate imperii. De exemplu Col. Harland Sander, fondatorul KFC, a inceput afacerea dupa ce a iesit la pensie, cu o reteta secreta de pui prajit.

La inceput poate parea mai greu sa lucrezi dupa ce te-ai pensionat, dar daca iti place ce faci si gasesti un job care sa iti aduca si satisfactii mereu nu vei simti ca lucrezi cu siguranta. Inca nu ai gasit jobul perfect sau ideea de afaceri care iti va aduce nu doar venituri, ci si succesul dorit. Iti venim in ajutor cu cateva idei de afaceri pentru pensionari pe care le poti pune in practica rapid si care iti vor aduce si venituri bune, dar si o oarecare relaxare, mai ales daca vrei sa te faci util si dupa ce iesi la pensie.

Vanzari on-line. Daca ai te pricepi deja la artizanat, esti designer sau poti face diverse articole de igiena pentru acasa, parfumuri, atunci poti sa iti pui pe picioare o afacere on-line daca esti pensionar si vrei o sursa sigura de venit pe langa pensie. Ai e-Bay, Amazon si alte site-uri asemanatoare unde poti vinde chiar si in strainatate, ai si site-uri romanesti tip market. Dar poti utiliza foarte bine si platformele de socializare mari ca sa iti promovezi si sa iti vinzi produsele. Dupa ce devii cunoscut poti sa iti faci propriul site si asa vinzi mai rapid si mai sigur fiecare produs pe care l-ai gandit pentru clientii tai. Chiar daca nu ai experienta cu tot ce tine de IT si on-line ai destule tutoriale on-line, ai copii, nepoti care te pot ajuta, totul este sa ceri ajutorul si sa te apuci de treaba.

Servicii de ingrijire la domiciliu. Tinerii de astazi pleaca in strainatate si isi lasa parintii si bunicii in varsta acasa. Ei au nevoie de ingrijire, de companie, de cineva de varsta lor care sa ii ajute. In strainatate serviciile de ingrijire la domiciliu sunt populare si au devenit din ce in ce mai cautate si la noi. Poti sa discuti cu persoana pe care o ingrijesti, sa ii faci cumparaturile, sa mergi la o plimbare impreuna, sa te asiguri ca isi ia medicamentele. E ca un fel de bona pentru batrani. Daca esti seriosi si devii cunoscut prin serviciile de calitate si prin seriozitate cu siguranta vei ajunge sa ai mai multi clienti in timp.

Oferirea de lectii private la domiciliu. Ai fost profesor o viata intreaga si esti stapan pe materie si pe tot ce presupune pregatirea tinerilor, copiilor? Atunci poti da in continuare meditatii private, poti merge acasa la clienti sau le poti face on-line. Se castiga destul de bine mai ales daca esti profesor bun si te daruiesti total lectiilor pe care le predai. Daca ai si rezultate si copiii devin din ce in ce mai buni datorita tie atunci cu siguranta vei fi cautat si vei avea un venit bun din aceste ore tinute pentru diversi clienti. E nevoie de timp si de pregatire pentru aceste ore, e o activitate obositoare, dar satisfactia de la final si bucuria parintilor care isi vad copilul progresand.

Content writing. Orice brand vrea cotinut de calitate pentru promovarea produselor si serviciilor pe Internet. Daca esti pasionat de scris si te pricepi putin si la publicitate, daca ai lucrat o viata in publicitate poti sa te apuci linistit de content writing pentru diversi clienti. La inceput nu vei castiga atat de mult, dar pe masura ce devii tot mai bun si iti gasesti clienti prin recomandari sau prin promovare inteligenta. Poti lucra de oriunde, ai programul tau, nu ti-l va face nimeni, respecti niste deadline-uri si cam atat. In rest ai viata ta si te poti bucura in continuare de ea castigand si niste bani in plus.

Scriere si editare de carti. Daca ai talent la scris si iti place sa scrii carti poti sa castigi bine din cartile virtuale, eBook-uri. Vei gasi cu siguranta o editura care sa te ajute si vei avea succes cu scrierile tale daca te pricepi sa „manuiesti” cuvintele in asa fel incat sa ai un fir epic cat mai interesant si sa atragi. Sau poti alege sa editezi carti daca esti deja familiarizat cu editarea si ai experienta in acest domeniu. Sunt multi autori care au nevoie de editare serioasa si cel mai interesant lucru este ca poti citi niste carti interesante inainte sa le poata citi oricine si le poti da valoare prin editarea ta minutioasa si foarte atenta. Lucrezi iarasi de oriunde si ai sanse sa ajungi cunoscut si cautat daca te tii de treaba si ai si oamenii potriviti alaturi de care poti lucra fara probleme.

Ghid pentru turistii in varsta. Cand ai un background solid in turism si stii o multime de lucruri despre diverse obiective turistice, poti invata diverse informatii si le poti oferi intr-un „ambalaj” si mai interesant ar fi pacat sa nu fii ghid pentru grupurile de pensionari care ajung intr-o anumita zona. Iti poti construi o comunitate on-line, gasesti clienti si companii de turism care vor colabora cu tine si vei avea si venituri foarte bune pe termen lung daca esti foarte bun in ceea ce faci. Comunitatile le poti avea pe Facebook, chiar si pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.