Fondurile speculative si imprumuturile pentru fonduri speculative, surse alternative de finantare

Fondurile speculative si creditarea pentru ele ar putea fi o sursa de finantare buna daca stii ce faci si intelegi cum functioneaza.

Sursele alternative de finantare sunt de multe ori cele mai bune alegeri cand vine vorba de o finantare pe termen mediu si scurt. Ofera flexibilitate, le poti accesa mai usor, te bazezi pe ele si ai siguranta unei dezvoltari a afacerii in directia dorita fara eforturi prea mari. Fondurile speculative si imprumuturile fonduri speculative ar fi cele mai bune solutii pentru cei care cauta stabilitate, dar sunt dispusi sa isi asume si riscuri mai mari…

Imprumuturile pentru fonduri speculative au devenit foarte populare in ultima vreme cand vine vorba de finantarea afacerilor mai ales in domeniul IT, tehnologiei. Fondurile speculative isi au originea in anii 1940, cand investitori cu dare de mana erau in cautarea unor mijloace prin care sa genereze eprformanta in portofoliul lor care nu era neaparat legata „intim” de performanta unor investitii mai traditionale.

Pana nu demult clientii fondurilor speculative erau limitati la planuri pentru pensii, institutii mari care se ocupau de managementul banilor pentru indivizi si organizatii, clienti foarte bogati. Astazi, interesul si participarea la fondurile speculative sunt mult mai avantajoase pentru foarte multi investitori individuali.

Dar ce este cu aceste fonduri speculative? Este vorba despre un parteneriat limitat de investitori privati ai caror bani vor fi administrati de manageri profesionisti de fonduri care folosesc multe strategii pentru a asigura castiguri cat mai bune de pe urma lor. Este o investitie riscanta pana la urma, e nevoie de investitie minima foarte mare, deci clientii vor fi bogati ca sa isi permita asa ceva.

Pe de alta parte, fondurile speculative reprezinta un instrument foarte eficient. Se investeste o parte din active in directia opusa focusului fondului, se folosesc cat de multe strategii riscante se poate pentru a se investi in derivate. Reputatia managerilor e importanta, deci e bine sa ai manageri de astfel de fonduri speculative care chiar stiu ce fac si au experienta si mai ales rezultate. Investitorii tipici sunt institutiile, fonduri de pensii, companii de asigurari, oameni cu venituri peste medie si multi bani in banci. Banii trebuie tinuti in fonduri macar un an, retragerile se vor face trimestrial sau bianual.

Fondurile speculative pot fi de mai multe tipuri: fonduri speculative tip „global macro”, vor sa profite de pe urma unor miscari globale de pe piata in urma evenimentelor politice si economice importante, fonduri speculative de actiuni, globale sau specifice unei tari, se investeste doar in actiuni profitabile, fonduri cu valoare relativa, exploateaza diferenta dintre preturile titlurilor mobiliare, fonduri speculative activiste, se investeste ijn afaceri si se iau masuri pentru a creste pretul actiunilor.

Cum se compara fondurile speculative cu alte investitii? La fondurile speculative ai management activ de catre manageri profesionisti care cumpara si vand investitii pentru a avea venituri cat mai bune cu ajutorul pietei si fluctuatiilor ei. Fondurile speculative vor implica riscuri uriase pentru venituri uriase tintite dela inceput. Flexibilitatea investitiei e mai mare.

Fondurile speculative sunt niste investitii alternative. Managerii sunt cei care decid cum anume vor folosi banii ca sa obtina venituri foarte mari. Vor putea adopta pozitii „lungi”, spera ca preturile vor creste, dar si „scurte”, care implica anticipari ale unui declin in valoare. Pozitiile se pot schimba in asa fel incat sa se limiteze riscul asociat cu portofoliul investitional.

Strategiile folosite pentru fondurile speculative pot fi; „lungi” sau „scurte”, sunt vizate doua companii aflate in competitie din aceeasi industrie in baza unor evaluari relative, venituri fixe, cu niste castiguri solide, volatilitate lunara minima, se pastreaza capitalul si valoarea sa prin adoptatea de pozitii lungi sau scurte, strategi bazate pe anumite evenimente legate de actiuni, venite din sfera corporate, restructurari, achizitii, faliment, preluari de firme, capital etc.

Inainte sa te gandesti la fonduri speculative trebuie sa citesti cu atentie documentele si tot ce vei semna, sa te documentezi despre ele, sa intelegi nivelul de risc asumat si strategiile implicate, sa evaluezi conflictele de interes potentiale, sa intelegi totul legat de performanta lor, restrictiile si limitarile unor astfel de fonduri.

Ce avantaje ofera fondurile speculative pentru afaceri?

  • Venituri atractive odata cu asumarea riscurilor, castiguri mai mari;
  • Diversificare pe pietele in scadere;
  • Expunere la piata variabila;
  • Asumarea cu o mai mare flexibilitate a pozitiilor „scurte”;
  • Posibilitatea de a creste indiferent de conditiile pietei;
  • Strategii investitionale agresive mai usor de pus in practica;
  • Sfaturi venite mereu de la experti;
  • Siguranta mai mare la investitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.