Bune practici in finantarea afacerilor moderne

Bunele practici in cazul finantarii iti vor aduce cu siguranta si mai multe surse de finantare.

Ca in cazul oricarui domeniu, si in cazul finantarii afacerilor exista bune practici pe care, daca le respecti si le intelegi indeajuns de bine, poti sa obtii rezultate mult mai bune si poti fi mai eficient in accesarea fondurilor, banilor de care ai mare nevoie. Bunele practici in finantarea afacerilor incep intotdeauna cu onestitatea, cu gandirea critica si cu o serie de lucruri de bifat inainte sa poti spera la finantare.

In termeni generali, o buna practica este un acord la nivelul unui domeniu, unei industrii care va standardiza eficient un anumit mod de a realiza rezultatele dorite. Bunele practici se pot rezuma la tehnici, metode, procese care te ajuta sa iti atingi obiectivele dorite in afaceri. Este de la sine inteles faptul ca, daca urmezi aceste bune practici, vei avea asigurat un rezultat livrat fara nici cea mai mica problema.

Bunele practici in afaceri se vor utiliza adesea si pentru evaluari comparative, reprezentand un rezultat firesc al actiunilor repetate sau contextuale ale celor implicati. Daca nu stii inca despre ce ar fi vorba in situatia afacerilor si cum se aplica in practica acest concept vei afla, pe scurt, in randurile ce urmeaza.

Preabroparea pentru imprumuturi. Cand esti deja pregatit sa finantezi afacerea primul pas ar fi sa ai imprumuturile de orice fel preaprobate. Asa stii cati bani poti sa imprumuti si ce dobanzi ai. E foarte important sa compari tipurile de imprumut si institutiile care le ofera, sa vezi ce avantaje ai si cine iti ofera cele mai bune si mai multe beneficii. Intelege termenii si conditiile imprumuturilor, care sunt ratele reale, in cat timp dai inapoi imprumuturile, pentru ce le poti lua. E bine sa te asiguri ca ai un istoric de creditare foarte buna, clara, ca ai toate documentele necesare in ordine. Si fii atent si la institutiile de la care iei imprumuturile, institutia respectiva sa fie una cunoscuta si cu reputatie buna.

Documentarea serioasa inainte de a solicita imprumuturile/finantarile. Nu te grabi sa ai finantari venite peste noapte. Compara institutii, dobanzi, documente, termeni de acordare imprumut, alte tipuri de acte speciale cerute, cat de repede vor inapoi imprumuturile si pe ce perioade le poti da. O documentare serioasa te va scuti de orice fel de erori si de probleme si cu siguranta vei avea doar de castigat, vei ajunge sa ai o finantare excelenta.

Cele mai bune dobanzi, rate se gasesc usor daca ai rabdare. Ratele si dobanzile variaza foarte mult, indiferent de tipul afacerii tale. E bine sa te gandesti la ele si sa incepi sa le asterni pe hartie si sa le compari raportat si la sumele luate si la beneficiile pe care le are firma de pe urmele finantarilor. Atentie mare la taxe, comisioane, termeni, conditii pentru rate si dobanzi. Nu te grabi si prefera sa ai finantari ceva mai tarziu, dar sa fie unele de durata si cat mai serioase, pe care te vei putea baza oricand.

Linia de creditare, o solutie de compromis. Ai flexibilitate mare in privinta folosirii fondurilor luate. Poti sa imprumuti cat vrei, nu te opreste nimeni sa ai sume mai mari, platesti ratele doar pentru sumele imprumutate efectiv, atat. Liniile de creditare sunt excelente cand ai afaceri mai mici sau medii si nu vrei sa risti nimic cu alte surse de finantare ceva mai complexe. Ai dobanzi calculate pe final de zi si aplicate doar partilor utilizate din credit. Dobanda lunara e variabila mai scazuta decat in cazul creditelor clasice.

Foloseste banii in mod intelept. Daca tot obtii finantari si bani foloseste sumele la care ai acces cat mai intelept pentru a dezvolta afacerea si a o duce in directia dorita. Utilizeaza banii pentru investitii inteligente in noi echipamente, angajeaza alti oameni, imbunatateste partea de productie, de marketing. Nu arunca banii pe operatiuni sau pe procese care nu te ajuta sa evoluezi si cel mai important e sa respecti destinatia declarata a sumelor imprumutate daca ai si astfel de limitari.

Plateste ratele, dobanzile la timp indiferent ce se intampla. Daca nu platesti la timp rate, dobanzi ai penalizari, mariri de rate, dobanzi care nu te vor ajuta deloc sa faci ce vrei cu banii la care ai acces. Oricand apar probleme cu platile discuta cu institutia de la care ai luat imprumuturi, bani pentru afacere si regandeste planul de returnare a banilor cu tot cu dobanzile aferente. Daca vei plati la timp te vei bucura si de altfel de tratament din partea institutiilor care ofera

Obtine finantarea potrivita pentru afacere. Ai foarte multe variante de finantare cand vine vorba de afacerea ta, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Trebuie sa te asiguri ca vei putea lua bani in cei mai buni termeni posibili pentru afacerea ta. Si ar fi bine sa fii pregatit sa te folosesti si de masina sau de casa daca vrei sa ai sume de bani ceva mai mari date mai rapid, sa inspiri incredere.

Un plan de afaceri solid. Finantarile, indiferent de tipul lor sau de natura lor, vor fi acordate doar daca exista un plan de afaceri solid, bine pus la punct. E de la sine inteles faptul ca finantarea nu are cum sa vina daca nu ai si un plan de afaceri foarte bine redactat, credibil, onest, care sa inspire incredere si sa atraga finantarile. Cu cat petreci mai mult timp asupra planurilor de afaceri, cu atat ai mai multe sanse sa primesti si finantari mai mari si sa ai finantatori, surse de finantare pe care sa te poti baza pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.