Finantarea afacerilor „de acasa”. Tot ce trebuie sa stii despre sursele de finantare pentru afacerile „remote”

Finantarea afacerilor tip "home-based" este mai complicata de obtinut, dar nu e imposibil sa o ai

Te gandesti serios sa ai propria afacere si nu stii spre ce fel de afacere sa te indrepti? O afacere home-based este poate cea mai buna solutie pentru tine. Ai sediul acasa, te descurci foarte usor, nu ai nevoie de multi angajati, poti lucra remote cu unul sau mai multi angajati daca vrei, nu platesti chirie si o administrezi dupa bunul plac. Dar ca sa ajungi sa iti vezi visul cu ochii si sa ai propria ta afacere ai nevoie de finantare. Dar ce fel de finantare s-ar potrivi pentru afacerile home-based?

Finantarea pentru afacerile home-based e mai dificila decat ti-ai inchipuit. Si asta pentru ca va fi o afacere mica si va trebui sa te bazezi pe imprumuturi mai mici si mai sigure, mai usor de rambursat. Cu putina atentie si rabdare, documentare si un plan de afaceri bine pus la punct vei avea finantarea dorita mai repede decat iti inchipui. Iata ce variante de finantare ai pentru afacerile home-based:

Imprumuturi „limitate”. Pentru ca e vorba despre afaceri mici, home-based, nu vei putea sa iei un imprumut prea mare la inceput. Asa ca poti apela la imprumuturi nu mai mare de 50.000 dolari. Ele sunt perfecte pentru afacerile „de acasa”, pentru a incepe o afacere, a o dezvolta si a o aduce pe linia de plutire. Cu cat vei fi mai atent la creditare si la imprumuturi, cu atat vei avea sansa sa poti sa iti administrezi mult mai usor toata afacerea si sa nu ai probleme cu finantarea cel putin la inceput. Nu incerca sa obtii mai multi bani decat iti permiti sa platesti, ai grija la rate si citeste toate conditiile pe care ti le impun astfel de imprumuturi. Stabileste bugetul de care ai nevoie si imprumuta doar banii pe care ii vei folosi in mod practic, nu incerca sa pui bani deoparte din imprumuturi pentru ca vei ajunge si mai repede la faliment.

Factoringul pentru afaceri mici. Daca ai deja o afacere home-based de ceva timp stii ca la orice fel de vanzare de servicii si de produse catre o companie mare astepti 30-60 de zile ca sa fii platit. Nu poti astepta atat, asa ca poti sa te folosesti de programul de factoring pentru afacerile mici, obtii finantare pentru a putea sa ai banii imediat si sa nu mai astepti doua luni. Asteptarea mai exista, dar compania care a oferit servicii de factoring va fi cea care va astepta platile. Linia de finantare e flexibila si poate „creste” pe masura ce ai mai multi clienti si afacerea ajunge sa se dezvolte in directia dorita. Nu exagera insa cu factoringul cand ai afaceri home-based, asta daca nu vrei sa ai probleme si cu firmele care ofera astfel de servicii.

Leasing. Cand ai nevoie de echipamente pentru afacerea home-based e bine sa iei in considerare si un leasing. Prin leasing inchiriezi echipamente si dispozitivele de care ai nevoie si platesti lunar pentru ele. La finalul perioadei de leasing poti sa cumperi echipamentele pentru sume modice pentru ca oricum ai platit pentru ele prin programul de leasing. Trebuie sa ai grija si cu acest leasing pentru ca ai putea plati destul de mult pe termen lung, asa ca e bine sa te gandesti daca iti doresti sa ai chirie pe echipamente sau e mai bine sa le cumperi cu bani cash cand iti permiti si ai venituri consistente.

Imprumuturi peer-to-peer. Practic te imprumuti de la alti indivizi, marimea imprumuturilor si valoarea lor variaza, depinde de unde le iei. Cam 35.000 dolari e un astfel de imprumut. Ai indivizi care ofera imprumuturi si nu companii, banci, sunt imprumuturi personale. Alege doar variantele de imprumut peer-to-peer in care ai incredere si nu incepe niciodata cu sume foarte mari. Vezi cum e relatia cu omul care acorda imprumutul si incearca sa iesi cat mai rapid din „schema” daca ti se pare ceva suspect sau nu intelegi anumite lucruri.

Linie de credit pentru capital propriu. Iei capital pentru casa si il folosesti pentru afaceri sau pentru tine. E si mai ieftina creditarea, imprumutul e mai usor de suportat, dar ai multe riscuri asociate. Iti pui casa in joc si in caz ca nu il platesti vei pierde si locuinta. E cea mai proasta solutie din toate cele enumerate pana acum, dar daca ai nevoie de bani si vrei neaparat sa faci un credit, un imprumut ar putea fi o varianta. Grija mare la cat imprumuti si ce faci cu banii, cum platesti pentru ca risti sa dai si faliment si sa ramai si pe strazi, fara casa…

Carduri de credit. Poti sa folosesti cardul de credit ca sa cumperi tot ce ai nevoie pentru afacera ta de acasa si sa o mentii pe linia de plutire, sa platesti tot ce e nevoie. E un risc calculat implicat si trebuie sa il intelegi, sa nu cheltuiesti prea mult bazandu-te pe cardul de credit. Doar cand ai ordine de la clienti si trebuie neaparat sa platesti cu un card de credit va fi recomandat sa ai in mana un astfel de card. Imediat ce ai platile de la clientii tai plateste tot ce datorezi firmei, bancii care ti-a dat cardul de credit. Ai si dobanzi, atentie, si trebuie sa nu cheltuiesti foarte mult pentru ca vei ajunge foarte usor sa nu poti achita deloc tot ce ai de platit.

Prietenii si familia. Singurul risc pe care ti-l asumi cand te imprumuti de la prieteni, familie este sa strici relatiile si cam atat. Nu imprumuta niciodata sume foarte mari doar pentru ca riscurile sunt inexistente si nu ai dobanzi, banci pe cap. Explica celor de la care iei banii ce faci cu ei, fii transparent, stabileste un grafic de rambursare a imprumutului,  exact cum fac si bancile cand iti dau imprumuturi, credite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.