Strategii de marketing eficiente pentru patronii de unitati de cazare din HoReCa

Marketingul pentru industria HoReCa si unitatile de cazare este total diferit fata de marketingul pentru afacerile obisnuite. El trebuie sa fie caracterizat de dinamism, de schimbari din mers si in functie de sezon, de tendintele din piata, sa se reinventeze mereu.

Cele mai eficiente strategii de marketing pentru unitatile de cazare nu sunt neaparat si cele mai complicate si cele mai scumpe. Patronii de unitati de cazare din HoReCa pot ajunge la un profit mult mai bun punand in aplicare strategii de marketing adaptate tipului de afacere si turistilor moderni.

Echipa de marketing care se ocupa de unitatile de cazare si de promovarea lor pe piata are de obicei o misiune dificila. Trebuie sa te asiguri ca vei avea mereu clienti si vei avea unitatile de cazare pline, ca vei face si profit si vei putea sa rezisti pe piata indiferent de concurenta. Cele mai puternice si mai eficiente arme ale oamenilor din marketing care lucreaza pentru hoteluri, pensiuni, vile sunt strategiile de marketing. Daca sunt creionate corect si implementate cat mai eficient rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Care ar fi aceste strategii adaptate pentru unitatile de cazare din HoReCa si ce ai de facut zi de zi si luna de luna ca sa ai un numar cat mai mare de turisti care te aleg pe tine si nu alta afacere asemanatoare?

Investeste in SEO pentru site-ul de prezentare. Trebuie sa fii constient de faptul ca turistii incep cautarile pornind de la un motor de cautare, vor introduce cuvinte cheie, fraze cheie si vor ajunge la afacerea ta. Optimizarea site-ului afacerii tale din HoReCa e vitala, mai ales daca vrei sa ai si profit si cati mai multi turisti care te vor alege pe tine.

Fa o documentare serioasa legata de cuvintele cheie folosite de clienti, ce cauta, cum cauta, gaseste cuvintele cheie cele mai folosite si include-le in tot ce inseamna text gasit pe site. Nu uita de link building, incearca sa ai trimiteri catre site-ul tau de la alte website-uri cu autoritate buna, de versiunea pentru mobil si de raspunsul site-ului la fiecare accesare, de navigarea simpla si de optimizarea intregii structuri a site-ului.

Nu subestima puterea datelor. Intelege si foloseste in avantajul tau Google Analytics, care te va ajuta sa iti dai seama cum interactioneaza utilizatorii cu site-ul, ce canale de promovare atrag mai multi clienti, de unde vin acestia si ce cauta. Sistemele de management pentru unitatile de cazare sunt indispensabile, gasesti mai usor publicurile tinta pe baza unei analize detaliate a actualelor baze de date la care ai acces deja. Datele te ajuta sa optimizezi inventarul, sa maximizezi profitul, alegi simplu mesajele de marketing pentru atingerea obiectivelor.

Identifica aspectele prin care te diferentiezi in comparatie cu alte afaceri asemanatoare. Ai nevoie de diferentiere ca sa iti construiesti cat mai eficient mesajele de marketing, sa ai campanii de marketing originale. Nu te gandi de prima data la niste schimbari majore si servicii sau produse care te vor costa foarte mult. Incearca sa ai abordari pas cu pas, din aproape in aproape. Incepe cu niste servicii de baza oferite in plus sau cu oferte care nu te costa foarte mult si, cand ai deja o baza mai mare de clienti fidelizati, treci si la nivelul urmator si ofera servicii premium si oferte, produse, pachete de cea mai buna calitate ca metoda de diferentiere fata de concurenta.

Rasplateste rezervarile directe. Da, stim, astazi clientii au o multime de platforme terte de unde pot sa isi aleaga cazarile si foarte multi intermediari care incearca sa castige atentia si sa obtina si profit de pe urma parteneriatelor avute. Rezervarile directe sunt cele vizate de orice fel de unitate de cazare, pentru ca nu imparti profitul cu nimeni.

Ca sa ai o campanie de marketing cat mai eficienta pentru unitatea ta de cazare poti sa rasplatesti clientii care aleg sa faca rezervari directe cu preturi mai mici, cu oferte speciale, reduceri, un upgrade la ce primesc intr-o oferta standard, cu un mic cadou la cazarea in hotel, pensiune sau vila. Fidelizarea clientilor e foarte importanta, deci o vei face in asa fel incat sa le si oferi ceva ce nu primesc la alte cazari si sa te asiguri ca vor reveni la tine pentru ca le-a placut foarte mult.

Urmareste drumul clientului de la primele cautari pe Internet la cazare. Sunt mai multe faze, etape ale drumului clientului pana la unitatea de cazare si la cazare. Daca le identifici in mod corect si eficient vei avea si mesaje unice si strategii ca sa atragi clientii gandind campanii de marketing la scara redusa, adaptate pentru fiecare etapa in parte.

In faza de pre-cazare trebuie sa te asiguri ca stii cum sa atragi clientii si sa iti prezinti afacerea, cum sa ii faci sa se simta speciali printr-un upgrade de servicii sau personalizari. Orice intrebari vin din partea clientilor trebuie sa primeasca raspuns, o lista de intrebari frecvente nu ar strica sa fie prezenta pe site.

Odata ce s-au cazat, clientii trebuie sa aiba o experienta excelenta, iar dupa check-out mentine contactul cu ei si multumeste pentru vizita, cere feedback si ofera recompense pentru alte rezervari viitoare.

Foloseste in avantajul tau si social media. Creste traficul pe site, cresc si rezervarile directe, poti sa implementezi sisteme de comunicare si de rezervare directa pe social media. Important este sa nu te rezumi la retelele de socializare clasice, sa cauti si acele retele de socializare specializate, care iti vor permite sa optimizezi campaniile de marketing si mesajele transmise. Posteaza cat mai des, anunta orice fel de promotii si schimbari legate de serviciile de calitate oferite, fii mereu la curent cu ce isi doresc clientii si interactioneaza direct cu ei pe retelele de socializare.

Intelege cat mai bine turistul modern. Ca sa ai campanii de marketing eficiente trebuie sa iti cunosti foarte bine clientii, turistii. Tipul turistului este cel care iti poate dezvalui mai multe despre clientul pe care il vei caza si despre ce cauta cand vine vorba de cazari. Turistii pot fi cei care calatoresc in interes de afaceri, familii, cei care cauta relaxarea, dar si nomazii digitali, seniori, cei din generatiile Y, Z, milenialii, tinerii. In functie de fiecare profil al turistului si de tipul sau vei avea si campanii de marketing adaptate si potrivite cerintelor lor.

Adauga pe site si tururile virtuale ale unitatii de cazare. Nu te rezuma doar la videoclipuri scurte, fotografii cat mai multe. Clientul modern isi doreste sa vada in detaliu cum arata fiecare camera si fiecare coltisor, deci un tur virtual 360 grade ar fi o alegere excelenta. Tururile virtuale se realizeaza rapid, e foarte usor sa le integrezi in layout-ul site-ului si vor atrage cu siguranta mai multi clienti de vreme ce poti sa oferi o privire de ansamblu si in detaliu in fiecare camera de cazare si in spatiile din afara camerelor, sa arati tot ce poti oferi.

Remarketing si retargetare, utilizate in avantajul tau. Ajungi mai usor la clientii care au venit deja la tine si au fost multumiti de servicii in trecut, au vizitat deja site-ul, au inceput si procesul de rezervare, dar nu l-au finalizat. Se vor personaliza ferestrele tip pop-up, reclamele de pe site si retele de socializare, de pe Google, e-mail-urile pentru a indemna turistul sa isi aleaga cazarea si camera dorita cat mai repede. Asa vei avea siguranta ca ai tai clienti finalizeaza rezervarea si fac si plata integrala sau partiala, ocupa o camera sau mai multe.

Construieste un program de loialitate solid. Recompenseaza mereu si incurajeaza clientii sa revina ori de cate ori vor sa aiba o vacanta excelenta. Ofertele vor fi personalizate, abordarea va fi una pe niveluri, treptata, fiecare oferta va fi gandita in functie de un anumit profil al clientilo. Tine cont de feedback si de tot ce isi doresc clientii, de lucrurile la care nu te-ai gandit pana atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.