Cum sa ne pastram entuziasmul in afaceri pentru un business de succes si fara stres?

Entuziasmul adevarat in afaceri e limitat, el contribuie la succesul si la dezvoltarea afacerii tale. Fara entuziasm deja nu mai iti poti atinge obiectivele, nu mai poti explora oportunitatile creative, nu mai ai viziune in afaceri, nu mai poti sustine echipa afacerii tale.

Entuziasmul e si molipsitor in business, insa cand dispare se poate prabusi si afacerea. Mentinerea entuziasmului in afaceri la cote maxime e mai simpla decat crezi daca stii ce strategii sa folosesti si cand anume sa le utilizezi.

De ce e important entuziasmul in afaceri? El motiveaza, ofera energie pentru lideri si angajati, sustine creativitatea si productivitatea, atrage clienti si investitori, persoanele entuziaste in afaceri vor fi de incredere si vor fi pasionate de ceea ce fac, caracteristici importante pentru orice investitor. Inovatia, rezolvarea creativa a problemelor va fi mult imbunatatita daca entuziasmul in afaceri e pastrat, cultura organizationala e mentinuta, va avea o forma coerenta si un dinamism mult mai bun si mai stabil, fluctuatiile de personal nu vor mai exista deloc.

Cum ajungem sa ne pierdem entuziasmul in afaceri? Foarte simplu. Intervine burnout-ul de la munca excesiva si lipsa echilibrului viata personala-viata profesionala, apar epuizarea fizica si mentala. Lipsa progresului in afaceri, veniturile care stagneaza, frustrarile acumulate in timp, dificultatile financiare constante, profitul care nu mai apare sau nu e la cotele dorite, dar si pierderea viziunii si monotonia in business ar putea fi cauze probabile ale pierderii entuziasmului in afaceri.

Se adauga si: conflictele interpersonale, lipsa de apreciere, de recunoasterea a eforturilor, realizarilor, conditiile grele din piata, competitia acerba, intensa, agresiva, lipsa dezvoltarii personale.

Si ce e de facut pentru a avea din nou entuziasm in afaceri, pentru a fi entuziasti vizavi de tot ce facem in afacerea noastra si pentru afacerea noastra?

Discuta cu alti oameni de afaceri care au trecut printr-o situatie similara. Daca ti-ai pierdut entuziasmul si vrei sa treci cat mai repede de aceasta faza cauta oameni care au afaceri, nu conteaza daca sunt similare sau nu, si discuta cu ei, vezi cum au reusit sa faca fata pierderii temporare a entuziasmului. Ii gasesti in grupurile de networking, in seminarii, in mentorat. Cei mai multi antreprenori si oameni de afaceri care si-au pastrat entuziasmul si au reusit sa tina afacerea pe linia de plutire iti vor impartasi din experientele lor oricand si vor fi bucurosi sa te ajute cu idei si sfaturi venite de la cineva care stie prea bine ce inseamna sa pierzi si sa iti recapeti entuziasmul in afaceri.

Citeste articole, carti inspirationale. Ai la dispozitie o multime de carti, de articole despre oameni de afaceri exact ca tine, care au reusit, care au entuziasm la fel ca in prima zi cand au deschis o noua afacere. Asa te si relaxezi putin, mai iei o pauza de la tot ce presupune afacerea ta si incerci sa iti descoperi adevaratul potential. Entuziasmul va reveni cu siguranta daca citesti povesti de succes si descoperi si anumiti oameni de afaceri cu un background similar cu al tau sau cu o afacere similara.

Ignora oamenii care au un vibe negativ. Evita oamenii care se tot plang, care cauta mereu sa iti ofere motive de ingrijorare, care nu mai au de mult timp entuziasm si nici nu au de gand sa il redescopere. Oamenii toxici nu au ce cauta pe langa tine, iti vor sabota orice incercare de a redobandi entuziasmul in afaceri. Ai nevoie de oameni pozitivi, oameni care sa te ajute sa ii atingi toate obiectivele si sa crezi in tine si in ele, sa te depasesti mereu, sa vezi mereu partea plina a paharului.

Priveste in urma si vezi ce ai realizat pana la un moment dat. Cand vezi ca entuziasmul in afaceri dispare incet, incet e timpul sa iei o pauza de la tot ce faci si sa te uiti in trecutul tau si al afacerii, sa vezi cum ai progresat, ce ai obtinut in ultimele sase luni, poate un an sau doi. Increderea in tine e ca un magnet pentru entuziasm de cele mai multe ori, cu cat esti mai increzator in propriile forte, cu atat vei avea mai mult entuziasm in afaceri.

Si daca ai progresat atat de mult si a fost asa de bine in trecut doar gandeste-te ce va fi in urmatoarele sase luni sau poate in urmatorii doi ani, cat de bine va fi si cat de multe vei reusi sa faci si sa obtii. In acest fel entuziasmul in afaceri nu are cum sa nu revina.

Seteaza obiective SMART tot timpul, cat mai des. Pentru fiecare obiectiv SMART indeplinit seteaza si niste recompense. Masori si recunosti succesul, iti atingi obiectivele pas cu pas, iar cand ai depasit un obiectiv si treci la altul ai si recompense pentru munca pe care ai depus-o ca sa fii acolo. Si chiar daca nu sunt obiective foarte importante, doar stiind ca vei avea la final o recompensa dupa saptamani de munca tot te va motiva si va reveni entuziasmul in afaceri.

Gaseste timp si pentru tine, ia-ti liber de la stresul asociat afacerii. Daca te simti demoralizat deja, entuziasmul este la pamant renunta la tot ce faci pe moment si ia o pauza pentru tine. In toata perioada cand nu mai faci nimic pentru afacere incearca sa vezi din alta perspectiva lucrurile, sa te calmezi, sa incerci sa vezi ce anume iti tinea entuziasmul la cote inalte si sa regandesti strategia pentru a reveni la entuziasmul de altadata. Pauza inseamna si o pauza de la social media. Petrece timp de calitate cu ai tai copii, familia, fa plimbari in natura, citeste o carte, incearca sa fii creativ si inspirat cand te intorci la afacere si vei vedea ca entuziasmul va reveni mai repede decat iti inchipui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.