Cum sa pornesti o afacere tip „reselling” sau revanzare de produse?
Daca vrei o afacere care sa mearga si pe care sa o pornesti usor una de revanzare de produse ar fi cea mai buna. Ai investitii minime, eficienta maxima, iti pot aduce un profit bun, un venit extra la inceput si pe viitor pot fi afaceri in toata regula daca le dezvolti. Cum pornesti o astfel de afacere? Afli din randurile de mai jos.
Afacerea tip „reselling” e simpla: cumperi niste produse la preturi bune si le revinzi la preturi ceva mai mari cu scopul de a face profit. Vei fi surprins sa vezi ce se intampla daca esti perseverent si ai produse de calitate, mereu la dispozitia clientilor tai. Cand ai luxul de a gandi de la zero produse, afaceri, cand nu vrei sa te complici apelezi fix la aceste afaceri de revanzare de produse diverse, nisate de regula. Ce ai de facut sa ajungi sa revinzi diverse produse si sa ai si o baza de clienti care vor sa cumpere de la tine?
Gandeste-te la ce vrei sa vinzi mai intai. Trebuie sa intelegi la inceput ce vrei sa vinzi. Asa poti sa te ocupi mai usor de branding, de targetarea pietei, a clientilor, de strategiile de marketing. Cauta produsele care se cer, care iti pot aduce si un profit si pe care clientii le vor solicita periodic. Afacerile de tip reselling se concentreaza pe anumite nise, de exemplu hainele vintage. Daca ai vreo pasiune acum e momentul perfect sa o transformi intr-o afacere. Unii oameni de afaceri care revand produse nu vor sa se axeze pe o nisa, aduc de toate si cauta clientii pentru ele.
Daca vrei scalabilitate pentru afacerea ta te orientezi spre o nisa. Asocierea cu brandul tau e mai usoara daca vinzi doar haine vintage, de exemplu. Arata ca esti expert intr-o anumita zona, pe o nisa si revinde doar produse din categoria x ca sa aiba clientii incredere in tine. Te va ajuta mult si in SEO daca ai si magazin on-line.
Decide unde iti revinzi produsele nisate. Fiecare tip de piata va avea si un anumit tip de produse. Decizia cea mai buna asupra locului unde vinzi se ia dupa ce iti cunosti bine publicul tinta. Unde ajungi mai usor la ei, acolo vei vinde. Vinzi local sau pe platforme on-line, cam astea sunt cele doua variante pe care le vei lua in seama. Daca vinzi local un cont pe Instagram te va ajuta enorm. Vrei mai multi clienti, iti faci magazin de e-commerce nisat. Alegi platforme deja cunoscute unde iti revinzi produse ai deja clienti care ar putea sa ajunga la tine rapid si trebuie sa fii pregatit sa livrezi marfa.
Te poti muta in alta parte cu revanzarea de produse odata ce ai experienta si vezi ce merge si ce nu. Poti experimenta oricat de mult doresti si poti sa iti cunosti asa si clientii, sa vezi ce cauta, ce vor de la tine.
Cauta o sursa pentru produsele tale date la revanzare care sa iti permita si profit. Incearca sa ai produse pe care le iei cumva mai ieftin si le poti vinde mai bine unor clienti care sunt dispusi sa cumpere de la tine. Daca le vei avea de la o sursa care ti le va vinde cu preturi prea mari afacerea ta nu va fi rentabila si vei da faliment oricat de multe vanzari vei avea. Nu te grabi sa ai o afacere tip reselling daca nu ai si surse de unde sa vii cu produse la revanzare care sa fie si de calitate si sa te ajute sa ai si profitabilitate.
Automatizeaza tot procesul de reselling. Posteaza produsele pentru revanzare in cat mai multe locuri on-line, foloseste instrumente on-line pentru reselling, automatizeaza cat poti de mult totul in asa fel incat atunci cand ai pus un produs el sa fie listat automat peste tot si sa nu pierzi timp tot adaugand pe n platforme produsele dorite. Cauta cele mai bune instrumente de automatizare pentru afaceri, invata sa le folosesti, accepta consiliere din partea celor care le folosesc deja in afaceri asemanatoare si vino cu idei noi de integrare a lor in platformele tale de management on-line.
Foloseste instrumentele pentru prelucrarea fotografiilor de produs ca sa ai sanse mai mari sa vinzi. Ai nevoie de fotografii foarte bune de produs ca sa poti vinde cat mai usor si sa atragi atentia. Dupa ce ai facut o fotografie mergi cu ea in softuri de prelucrare pe telefon, pe tableta, pe calculator, unde doresti. Incearca sa o prelucrezi, sa ai culorile cat mai bine redate, sa fie intense, decupeaza adauga elemente definitorii pentru afacerea ta si de abia la final posteaza on-line descrierea si fotografiile produselor date la revanzare.
Adauga plus valoare in permanenta. Gandeste-te la clienti, adauga mereu valoare si incearca sa le asiguri o experienta perfecta oricand. Ofera motive pentru care un client ar vrea sa cumpere de la tine, arata-le clientilor cat de multe au de castigat daca vor cumpara de la tine. Asa au incredere in tine si vor reveni la tine. Ai atentie sporita la detalii, la ambalare, la produse si calitatea lor, la estetica, la livrari, la orice, si asa poti asigura experienta la care se asteapta clientul, indiferent de numarul lor si de tipul lor.
Stabileste o relatie stransa cu ai tai clienti si creeaza legaturi cu alti oameni de afaceri implicati in reselling. Arata clientilor ca rezonezi la nevoile lor, ca ii intelegi, raspunde oricand la intrebari, arata ca esti langa ei si ca ii ajuti, ca vrei sa le oferi cele mai bune experiente si produse. Doar asa te asiguri ca toti clientii tai vor vrea sa iti cumpere produsele si in viitor.
Cat despre legatura cu alti oameni de afaceri din domeniu, incearca sa ii cauti in comunitatile on-line, sa discuti cu ei, sa faceti schimb de experiente si de idei, sa inveti de la ei tot ce poti si sa iti perfectionezi strategii si tehnicile de vanzare pentru a avea un profit cat mai bun pe termen lung si a rezista pe piata.